E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnümüzdeki hafta bu verilere dikkat!---

Önümüzdeki hafta bu verilere dikkat!

Önümüzdeki hafta bu verilere dikkat!
21 Eylül 2014 - 17:20 borsagundem.com

İşte önümüzdeki haftanın önemli verileri

Çin ve Avrupa'dan PMI verilerinin açıklanacağı, ECB başkanı Draghi'nin konuşma yapacağı ve ABD'den dayanıklı ürün siparişleri ile büyüme gibi çok önemli verileri yayınlanacağı yine hareket ve fırsatın eksik olmayacağı bir hafta bizleri bekliyor.
 
Pazartesi:
 
Asya ve Avrupa seansında çok önemli bir veri göze çarpmıyor fakat öğleden sonra ECB başkanı Draghi konuşması ve ABD'den ikinci el konut satışları var.
 
İki hafta önce yeni gevşeme adımları açıklayan Draghi, saat 16.00'de AB Parlamentosu'nda para politikası ile ilgili bir sunum yapacak ve gelen sorulara cevap verecek. Özellikle Parlamento üyelerinden gelecek olan sorulara vereceği cevaplar önemli. Başta EURUSD olmak üzere EUR paritelerinde net fırsat zamanı.
 
Saat 17.00'de ise ikinci el konut satışları açıklanıyor. 5.12 milyonluk bir beklenti var. USDJPY, ALTIN, EURSD ve GBPUSD'de hareketlenmeler yaşatabilir bu veri.
 
Salı:
 
PMI günü gece Çin'den gelecek olan HSBC flaş imalat PMI ile başlıyor. Önceki aya göre hafif bir düşüşle 50.0 beklentisi var. AUDUSD ve NZDUSD'de gün boyu fırsatlar yaratabilecek bir veri.
 
Avrupa seansında ise dikkatler Fransa ve Almanya PMI verilerinde olacak. Hem imalat hem hizmetler PMI'da önceki aya göre önemli bir değişiklik beklenmiyor her iki ülke için de. Fakat beklentiden farklı bir rakam keskin hareketler getirebilir EURUSD'de. Bu anlarda herkesi bilgisayar başında olmaya davet ediyoruz.
 
Öğleden sonra da ABD'den Richmond imalat endeksi ile flaş imalat PMI rakamları açıklanacak. Richmond imalat endeksi için beklenti 10, flaş imalat PMI için ise 58.1. Beklentilerden farklı rakamlar tabi ki başta USDJPY olmak üzere piyasada hareketlenmelere neden olabilir.
 
Çarşamba:
 
1.45'de Yeni Zelanda ticaret dengesi açıklanıyor. -1.12 milyarlık piyasa beklentisinden farklı bir rakam NZDUSD'de hareket getirecektir. Beklenti üzeri bir rakam NZDUSD alışları, beklenti altı veri ise satışlar getirebilir. Yine önemli bir fırsat anı.
 
11.00'de Almanya Ifo iş dünyası güven endeksi var. Önceki aya göre hafif bir düşüşle 105.9 olması bekleniyor endeksin. EURUSD ve EURGBP gibi EUR paritelerinde hareket getirecektir. Biz de bu hareketleri fırsat olarak ayağınıza getirmek için takipte olacağız.
 
Pazartesi günü gelen ikinci el konut satışları verisinin ardından bu sefer ABD'den birinci el konut satışları açıklanıyor. 17.00'de açıklanacak olan veri için 432 binlik bir beklenti var ve beklentiden farklı bir rakamın net fırsatlara yaratabileceğini söylememize gerek bile yok sanıyoruz.
 
Perşembe:
 
RBA başkanı Stevens 5.30'da bir konuşma yapacak. Başkanın para politikası ve özellikle faizler ile ilgili yapacağı yorumlar çok önemli. AUDUSD'ye dikkat, keskin hareketler ve net fırsatlar eksik olmayacak.
 
11.00'de ECB'nin yakından izlediği M3 para arzı ve özel sektör kredileri verisi açıklanacak. Para arzı için %1.9, krediler için %-1.5 beklentileri var. Beklenti altı veriler EURUSD için negatif, beklenti üzeri veriler ise EURUSD için pozitif.
 
Saat 15.30'da ABD'den haftanın en önemli veriler açıklanıyor dersek yanlış olmaz. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri için beklenti %0.7, dayanıklı mal siparişleri için ise %-17.7. Aynı anda gelecek olan haftalık işsizlik başvuruları için ise 294 binlik beklenti var. Beklentiden farklı rakamlar USDJPY, ALTIN, EURUSD ve GBPUSD'de keskin hareketlere neden olabilir ve net fırsatlar sunabilir.
 
Cuma:
 
Japonya'dan Tokyo çekirdek TÜFE ve ulusal çekirdek TÜFE saat 2.30'da gelecek. BoJ'un yaptığı büyük gevşeme hamlesinin ne kadar başarılı olduğu konusundaki en önemli göstergeler. Tokya çekirdek TÜFE'nin geçtiğimiz aya göre değişmeden %2.7 olması, ulusal çekirdek TÜFE'nin ise hafif bir düşüşle %3.2 olması bekleniyor. USDJPY ve EURJPY için fırsat anı olacak bu dakikalar.
 
9.00'da Almanya GfK tüketici güven endeksi açıklanıyor, beklenti 8.5. 15.30'da ise ABD'den ikinci çeyrek final büyüme gelecek. İkinci çeyrek büyümenin %4.2'den %4.6'ya revize edilmesi bekleniyor. İki veri de çok önemli ve EURUSD, USDJPY, ALTIN'da büyük hareketlere neden olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)