E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altında yeni hedef 1600 dolar mı?---

Ons altında yeni hedef 1600 dolar mı?

Ons altında yeni hedef 1600 dolar mı?
03 Temmuz 2019 - 10:29 borsagundem.com

Önceki analizinde referans verdiği 1425 USD tahmini tutan Alan Yatırım, küresel resesyon ihtimalinin belirginleşmesi ile ons altının 1600 dolar hedefini analiz masasına yatırdı

İran’ın ABD’ye ait İnsansız Hava Aracını düşürmesi ve sonrasında yapılan karşılıklı açıklamalar geçtiğimiz ay karşımıza çıkan en önemli jeopolitik risklerden birisiydi. Dünya ticaret hacmine yönelik endişeler ve küresel büyümenin yavaşlayacağı korkusuyla güvenli liman alımlarıyla birlikte yükselen ons altın; geride bıraktığımız haftada FED’ in faiz indirimlerinin kapısını aralamasıyla birlikte dolardaki global bazda değer kaybına paralel olarak yaklaşık son 6 yılın zirvesine tırmandı ve ABD-İran hattındaki krizin de derinleşmesiyle birlikte 1438 Dolar seviyelerine kadar ulaştı. Ons altındaki yukarı yönlü bu hareket, 1400 USD direncinin geçilmesinin kalıcılığı ve 1600 USD seviyesinin yeni hedef olup olmayacağı sorularını gündeme getirdi. Her ne kadar G20 zirvesinden gelen yapıcı mesajlar ons altın fiyatını yeni haftada 1381 seviyelerine kadar geriletse de trende dair yorum yapabilmek için küresel büyümenin yavaşladığı, belirsizliklerin arttığı zaman dilimlerindeki hareketlere bakmak gerekiyor çünkü altın güvenli liman olma özelliğini korumaya devam ediyor.

Önceki analizlerimizde de orta vadeli ons altın fiyatı olarak referans verdiğimiz 1425 USD seviyelerine Haziran ayı içerisinde ulaşıldı. Bu süreçte ABD-Çin ticaret anlaşmasının bir türlü gerçekleşmemesi, Brexit sürecinin yılan hikâyesine dönmesi, ABD-İran arasındaki restleşmeler ve Avrupa ekonomisindeki içsel problemler gündemdeydi. Bu satırların yazıldığı tarih itibariyle dünya ekonomisindeki risklerden bazıları canlılığını korumaya devam ediyor. Kimi zaman yeni riskler altının fiyatlamasına dâhil oluyor. ABD ile Çin'in hafta sonu gerçekleştirilen G20 zirvesinde ticaret görüşmelerini sürdürme kararı alması, global piyasalarda pozitif bir hava yaratsa da, önümüzdeki dönemde anlaşmaya varmaları durumunda dahi bu haber akışı ons altındaki yukarı yönlü hareketi durdurmaya yetmeyebilir.  

Küresel Resesyon İhtimalinin Belirginleşmesi, Ons Altını 1600 USD Seviyesine Taşır mı?

Haziran ayında küresel ekonomiye dair risklerin daha da belirginleşmesi ve FED’ in politika faizini kademeli olarak indireceğine dair beklentilerle… Analizin tamamı ve Ons Altın ile ilgili beklentilerimiz için tıklayınız…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)