E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizOns altında kritik seviyeler!---

Ons altında kritik seviyeler!

Ons altında kritik seviyeler!
14 Aralık 2020 - 14:32 borsagundem.com

A1 FX tarafından hazırlanan analizde ons altında 1.825 dolardaki harekete dikkat çekilirken, öne çıkan destek ve direnç seviyeleri belirtiliyor

A1 FX Araştırma Müdürü Eren Can Umut tarafından hazırlanan analiz şu şekilde: 

Ons fiyatlarında geri çekilmenin yaşandığını görüyoruz. Özellikle $1870 direncinin aşılamaması sonrası düşüş hareketinin hız kazandığını ve bu sayede $1850 desteğinin de kırılarak $1825 seviyesinin hemen üzerinde tutunma çabalarını izlemekteyiz. Yalnız dolar endeksinde (DXY) zayıf görünümün devam ettiğini söyleyelim. Yani ons altında yaşanan geri çekilmeyi dolar üzerindeki fiyatlama ile açıklayamıyoruz.

Daha çok ABD’de devam eden teşvik paketine yönelik olumsuz algının güçlenmesi ile teknik bir düzeltme gibi görünüyor. Bu sayede $1825 desteğini yakından izlemeyi sürdürüyoruz. Geri çekilmenin devamı adına bu destek seviyesinin kırılması gerek. Böyle bir durumda 1815 ara desteği ile birlikte çok daha önem verdiğimiz $1803 seviyesini yakından izleyeceğiz.

$1803: Günlük grafikleri baz aldığımızda 200 periyotluk üssel ortalama desteği olarak takip ediliyor.
Yukarı yönde fiyatlamalar noktasında ilk olarak $1850 direncini izleyecek olsak da yükselişin orta vadede devam edebileceğini yorumlayabilmek için orta vadeli düşen trend direnci konumunda bulunan $1865 seviyesini dikkatle izleyeceğiz. Bu direncin üzerinde $1900 ve $1920 seviyelerinin potaya girebileceğini bir kere daha hatırlatalım.

GCM'den Kardemir ve Ereğli teknik analizi

BIST-100’de yeni zirve hedefi ne?

Başarılı borsacı Erden Emanet, A1 Capital’de

Aşı onay alınca yatırımcı da risk almaya başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)