E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın 4 haftalık düşüşe ara verdi---

Ons altın 4 haftalık düşüşe ara verdi

Ons altın 4 haftalık düşüşe ara verdi
10 Ekim 2017 - 17:27 borsagundem.com

Ons altın 4 haftalık düşüşüne ara verdi

Ons Altın, 4 haftalık düşünün ardından yükselişe geçti

Cuma günü dolar, olumlu kazançlar verisi ile yükselişe geçerken Ons Altın da 1,260 dolar seviyesine kadar gerileme yaşamıştı. Ancak yeni hafta da ABD-K. Kore gerginliği, ABD-Türkiye gerginliği ve jeopolitik risklerle Ons Altın yükselişe geçti.

Bugün %0,70 değer kazancı ile 1,293 dolar seviyesine yükselen Ons Altın, yarın ve haftanın devamında doların seyrine göre yönü tayin edebilir.

Yarın açıklanacak Fed tutanakları ve ardından enflasyon rakamları beklentileri karşılarsa faiz artışı tekrar ana gündem olabilir ve dolardaki güçlenme ile Ons Altın’da da geri çekilmeler görülebilir.

Piyasalar her ne kadar verileri yakından takip ediyor olsa da küresel gelişmelerdeki jeopolitik durum da Ons Altın için son derece belirleyici ve olumlu verilere rağmen jeopolitik riskler artarsa kıymetli metale olan talep de artacaktır.

Fed tutanakları öncesinde Ons Altın’daki yükseliş 1,297 dolar-1,300 dolar aralığına doğru devam edebilir. Tutanakların faiz beklentilerini yükseltmesi ile Ons Altın’da tekrar 1,280 dolar seviyesine doğru gerileme yaşanabilir ve günlük kapanışlar 1,280$ altında kalırsa düşüş hızlanabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)