E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÖnemli fonlar faiz riskine karşı tahvile yöneliyor---

Önemli fonlar faiz riskine karşı tahvile yöneliyor

Önemli fonlar faiz riskine karşı tahvile yöneliyor
26 Şubat 2018 - 15:13 borsagundem.com

PIMCO ve Nomura gibi önde gelen para yöneticileri, yüksek faiz riskine karşın tahvillere yöneliyor

Bill Gross'un ayı piyasasının başladığı yönündeki görüşü herkes tarafından paylaşılmıyor.

Gross'un PIMCO'daki eski iş arkadaşları -10 yıllıkların faizinin yüzde 3 psikolojik seviyesine yaklaşmasına rağmen- sessizce faiz riskine en açık varlıklara doğru yöneliyor. Bu konuda yalnız da değiller; Nomura Asset Management uzun vadeli ABD tahvillerinde pozisyonlarını canlandırıyor.

Fon yöneticilerinin adımları, enflasyonun büyümeyle birlikte canlanacağı ve tahvil faizlerini de beraberinde sürükleyeceği yönündeki senaryoyu sorgulatıyor. Milyarder fon yöneticisi Bill Gross gibi fon yöneticileri için ayı piyasası, 10 yıllıkların faizinin Ocak'ta yüzde 2.5'i aşmasıyla birlikte kesinleşti. Buna karşın PIMCO'ya göre arz patlaması ve daha şahin bir Fed bile tahvillerdeki satışı hızlandıramaz.

Londra'da PIMCO'nun idari direktörü ve portföy yöneticisi olan Geraldine Sundstrom, “İlginç bir seviyeye gelmeye başlıyoruz ve uzun vadeli tahvillerde 'ağırlığı azalt' tavsiyemizi yeniden gözden geçirebiliriz. Biz, enflasyonun hızlı artacağını düşünmüyoruz.” dedi.

Bunun yerine kurum, fiyatlarda Fed'in yüzde 2'lik hedefine yakın kalacak ve tahvil faizlerini kontrol altında tutacak daha ılımlı bir yükseliş öngörüyor.

Hazine tahvillerindeki pozisyonunu Kasım ayından bu yana opsiyon kontratları ile hedge eden Nomura AM'den Richard Hodges, bir ay önce sıfıra indirmesinin ardından geçtiğimiz haftalarda fonunun ortalama vadesini uzatmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)