E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÖnem derecesi çok yüksek hafta! Merkez bankası faiz indirir mi---

Önem derecesi çok yüksek hafta! Merkez bankası faiz indirir mi

Önem derecesi çok yüksek hafta! Merkez bankası faiz indirir mi
14 Haziran 2021 - 08:02 borsagundem.com

A1 Capital tarafından hazırlanan günlük bültende piyasa beklentisi mevcut şartlarda TCMB’nin yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceği yönünde.

Önem derecesi çok yüksek ve oldukça yoğun gelişmelerin yaşanacağı yeni haftaya başladık. FED, TCMB, Boj Merkez Bankalarının kararları ve NATO zirvesinde gerçekleştirilecek ikili görüşmeler ön planda olacak.

Öncelikle haftanın ilk işlem günü NATO toplantısı içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasında ilk yüz yüze görüşme gerçekleştirilecek. İki ülke arasında anlaşmazlık konularının masaya yatırılacağı beklenirken ,özellikle takip edilecek konu ise S400 konusunda nasıl bir ilerleme sağlanacağı olacak. Piyasa fiyatlamasına baktığımızda olumlu gelişlerin fiyatlandığını söyleyebiliriz. Bunun nasıl gerçekleştiğini haftanın ilk günü göreceğiz

15-16 Haziran tarihinde FED toplantısı var 16’nsında ise nihai Karar ve projeksiyonlarını sunacaklar. Faiz oranlarında değişiklik olmayacağı kesin. Yalnız karar metninde geçecek ifadeler ve projeksiyonlar ve Powell’ın konuşması küresel önemde olacak. Hatırlatalım ki ABD’de Mayıs TÜFE verisi 13 yıl önceki seviye olan %5’e yükselmiş durumda. FED üyelerinin enflasyon üzerine değerlendirmeleri en önemli konu. 27-28 Nisan tarihli FOMC toplantı tutanaklarında bazı üyelerin varlık miktarını azaltma tartışmalarının başlaması gerektiğini dile getirmişlerdi. Bu toplantıda karar metnine benzer ifadeler
girecek mi göreceğiz. Yurt içerisinde ise dikkatler 17 Haziran tarihli PPK toplantısının kararları üzerinde olacak. Bankanın %19 olan politika faizinde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. TCMB Başkanı , Nisan Enflasyon Raporu tahmin patikasındaki belirgin düşüşün üçüncü çeyreğin sonunda, dördüncü çeyreğin başı gibi olacağını her fırsatta dile getiriyor. Dolayısıyla piyasa beklentisi mevcut şartlarda TCMB’nin yılın son çeyreğinde faiz indirimine gideceği yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)