E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiÖnce topladı sonra tavsiye etti---

Önce topladı sonra tavsiye etti

Önce topladı sonra tavsiye etti
30 Ocak 2014 - 16:44 borsagundem.com

Dev yatırım fonu BlackRock, Türk finans hisselerini tavsiye etti

Dünyanın en büyük fonu Blackrock  dün yaptığı alımlarla Halkbank hsselerinde payını yüzde 5'in üzerine çıkardı. Dev fon bugün de Türk bankacılık hisselerini tavsiye ettiğini duyurdu.
BlackRock, Türkiye'de bankacılık endeksinin son 5 yılda ilk defa defter değerinin altına inmesi ile, Türk finansal şirketlerine yatırım yapmayı uygun gördüğünü açıkladı.
Dünyanın en büyük para yönetici şirketi BlackRock, Türkiye'de 16 bankadan oluşan bankacılık endeksinin son beş yılda ilk defa defter değerinin altına inmesi ile, Türk finansal şirketlerine yatırım yapmayı uygun gördüğünü açıkladı.
Türkiye bankalarının dahil olduğu endeksin defter değeri, Türkiye saati ile 15:07'de 0.98'e geriledi. Endeksin 1.0 seviyesinin altına en son düşüşü, 2009'un ilk çeyreğinde
gerçekleşmiş ve endeks 0.96'ya gerilemişti. BIST 100 Endeksi ise yine aynı saatlerde yüzde 0.07 düşüşle 62,042.15 puan olarak kaydedildi.
Türk bankalarının üzerindeki baskı, Merkez Bankası'nın bir haftalık repo faiz oranını yüzde 4.5'ten yüzde 10'a yükseltmesi ve yılın başlarında tüketici kredilerinde getirilen kısıtlamaların ardından giderek artıyor. BlackRock'a göre gerçekleştirilen faiz artırımı, Merkez Bankası ve Türkiye'ye yönelik yatırımcı güvenini artıracak.
Londra merkezli BlackRock'ta portföy yöneticisi olan Sam Vecht, "Türkiye için tavsiyemiz 'overweight', özellikle de finansal hisselere" derken, faiz artırımının Türkiye ekonomisini kısa vadede yavaşlatacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)