E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOmikron'a karşı çift maske uyarısı---

Omikron'a karşı çift maske uyarısı

Omikron'a karşı çift maske uyarısı
14 Ocak 2022 - 12:19 borsagundem.com

Bilim insanları Omikron varyantına karşı insanların çift maske takmaları konusunda uyarıda bulundu.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg’de yer alan haberde Hong Konglu bilim insanlarının Omikron varyantıyla mücadele kapsamında alınması gereken önlemler duyuruldu.

Hong Kong Çin Üniversitesi’nde görevli olan ve aynı zamanda hükümetin bilim kurulunda da yer alan profesör David Hui, Omikron varyantına karşı çift maske takılması gerektiğini duyurdu. Profesör Hui, “Cerrahi maske üzerine bezden yapılma maske takılması cerrahi maskede oluşabilecek boşlukları kapatabilir” dedi.

Hui ayrıca risk grubundakilerin, toplu taşıma kullananların ve salgının yoğun olduğu bölgelerdeki insanların bu kurala sıkı sıkıya uymaları gerektiğini dile getirdi.

Öte yandan benzer bir açıklama ünlü mikrobiyolog Yuen Kwok-Yung’dan da geldi. Kwok-Yung, “Kronik hastalığı olanlar ya da Covid-19 aşısı olmayanlarla birlikte havalimanlarında çalışanlar gibi yüksek risk altında görev yapanlar çift maske takmalı” dedi.

Uzmanlar, maske takılan bölgelerde bile Omikron varyantının yayılmasından şüphe edildiği için bu öneriyle geldiklerini de dile getirdi. Yuen Kwok-Yung, henüz N95 maskelere ihtiyaç olmadığını da dile getirdi.

Omikron pandemide dönüm noktası mı

 

Uzmanlardan Omikron uyarısı: Maskeyi bir an bile indirmeyin

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)