E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaOmikron endişeleri arttıkça küresel yatırımcılar dipten alıyor---

Omikron endişeleri arttıkça küresel yatırımcılar dipten alıyor

Omikron endişeleri arttıkça küresel yatırımcılar dipten alıyor
06 Aralık 2021 - 11:15 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta küresel borsalarda yoğun bir şekilde hissedilen Omikron varyantı endişeleri borsalarda sert düşüşlere yatırımcılarda ise dipten alım telaşına yol açtı.


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel piyasalarda korona virüsün Omikron varyantı ve küresel merkez bankalarının gelecekteki para politikası kararları konusunda endişelerin devam etmesine karşın yatırımcılar geçen hafta gerçekleşen düşüşlerin ardından dipten alım fırsatından faydalanmaya çalışıyorlar.

Financial Times’ın haberine göre Wall Street yatırımcıları geçtiğimiz hafta başında görülen düşüşlerin ardından yeniden hisse senetlerine yöneldi. Yatırım araştırmaları şirketi EPFR’nin verilerine göre 10 haftalık yatırım girişlerine güvenen yatırımcılar Çarşamba günü ABD hisse senetleri fonlarına 10 milyar dolar yatırdılar. Perakende yatırımcı verilerine yoğunlaşan araştırma şirketi VandaTrack’ın verilerine göre, perakende yatırımcıların da ABD borsalarının sallantıda olduğu hafta içerisinde satın alımlara yöneldiği görülüyor.

Omikron varyantı endişeleriyle birlikte 26 Kasım tarihinde küresel hisse senetleri uzun bir süredir görülmeyen sert bir düşüş gerçekleştirdi. S&P 500 Endeksi yüzde 2’nin üzerinde düştüğü günde perakende yatırımcılar 2 milyar doları aşkın hisse senedi yatırımında bulundu. Perakende yatırımcıların söz konusu yatırımları Omikron endişelerine ve ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jay Powell’ın şahin açıklamalarına rağmen gerçekleşti.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre bu türden bir dipten alım faaliyeti içerisinde bulunduğumuz yılın başlarında da gerçekleşmişti. Borsa uzmanları küresel borsaların Delta varyantının ilk ortaya çıktığı dönemdeki ticaret modelini tekrarlıyor olabileceğini belirtiyor. Değeri düşen hisse senetlerine yatırım yapmak son zamanlarda amatör yatırımcılar arasında popüler bir strateji olmaya devam ediyor gibi görülüyor.

Yatırım araştırmaları şirketi DataTrek’in Kurucusu Nicholas Colas, perakende yatırımcıların, “ABD hisse senetleri piyasasının önemli bir parçası haline geldiğini” belirtiyor. Söz konusu yatırımcıların yükselişi pandemi sırasında Robinhood gibi borsa ticaret uygulamaları üzerinden daha fazla yatırımcının hisse senetlerine yönelmesi sonucu gerçekleşmişti.

Yine de VandaTrack verileri, toplam perakende satış hacimlerinin salgının ilk aşamalarına göre "bariz bir derecede daha düşük" olduğunu gösterdi. Bunun sebebi ise büyük ölçüde salgının başından bu yana gündelik ticaret yapan borsa yatırımcıların azalmış olması. VandaTrack raporunda, gündelik yatırımcıların çekilmesiyle birlikte geride kalanların daha güvenilir boğa piyasası yatırımcıları olduğu belirtiliyor.

Kurlar, faizler ve CDS'lerdeki yükselişlere rağmen endekste rekorlar devam ediyor

 

Küresel piyasalar yön arayışında

 

Asya borsaları yeni haftaya düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil06 Aralık 2021 14:26

    2022 de virus etkisi baya baya azalmış olacak ve etkisi en düşük seviyelere inecek bence. Dolayısıyla piayasalar da toparlanma devam edecek ve ucuz kalmış hisseler rallilere devam edecekler. Ayrica dolar bazli Turkiye borsası ucuzlamış durumda. Bunu telafi etmek için borsa tarihi rekorlarını zorlamaya devam edecektir bence. Virüsün bitmesi ticareti daha da canlandıracaktır. Haliyle boğa piyasasi en 1-2 Yıl devam eder diye düşünüyorum ben

  • MeToKo06 Aralık 2021 12:38

    Dipten alım telaşı dyosa daha da düşecek demekki

  • WERS06 Aralık 2021 12:10

    doğru 4 dolarlık thyao 2 dolarken şimdi 1,5 dolar oldu yaw ekonomi her yönüyle berbat birde çıkmışlar borsa rekor kırıyor diye borsa dolar ile fiyatlanır kusura bakmasınlar