E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖmer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki!---

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki!

Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na tepki!
07 Nisan 2016 - 16:44 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı ile ilgili sözlerine tepki göstererek "CHP'nin başında olması talihsizlik" dedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun "ahlaki bir problem haline geldiğini" kaydeden Çelik, şunları söyledi:

Dünyada iktidarın oyları düşer, ana muhalefetin desteği artar. Türkiye'de tersi oluyor. Ana muhalefet partisi sürekli toplumdan kopuk siyasi parti olarak yola devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun bu son üslubu, bir sorumsuzluk bir özensizlik olarak değerlendirilebilirdi, bunu düzeltmedi. Israrla arkasında durduğunu söyledi. Şu anda Kılıçdaroğlu, ahlaki problem haline gelmiştir. CHP'nin başında olması da talihsizliktir. Ana muhalefetin siyasette bir şey temsil edemez noktaya gelmesi, sadece statükonun temsilcisi konumuna gelmesi, siyasi açıdan antidemokratik söylemlerle gündeme gelmesi talihsizliktir.

Bizim bundan memnuniyet duymamız gerekir. Ama son gelinen noktada ana muhalefet partisini bizim karşımızda daha güçsüz kılan bu şahsın bir hanımefendiye kullandığı bu üslup onu artık ahlaki problem haline getirmiştir. Türk siyasetinin seviyesini aşağıya çeken bir sabotaj unsuru olarak duran, büyük meselelerle ilgili olarak ahlaki açıdan asla kabul edilemez üslubuyla ilgili olarak bir kere daha kınıyoruz. Aslında bir iki sağduyulu açıklama vardı CHP'den. Bunu büyütebilselerdi bir çıkış noktası olacaktır. Siyasi ve ahlaki açıdan sorunlu bu açıklamalar hiçbir şekilde kabul edilemez.

Çeşitli söylemler hatırlıyoruz. Ama en vahimi budur. Bir siyasetçiden ortaya çıkması, bunu bir hanımefendiye söylemiş olması, Kılıçdaroğlu ile beraber anılacak. Toplumun duyarlı kesimlerine bunu protesto eden kadınlara teşekkür ediyoruz. Partiler üstü ortak bir tutum alınmasını tavsiye ediyoruz.

"AZERBAYCAN'IN ŞEHİTLERİ BİZİM ŞEHİTLERİMİZ"

Azerbaycan'ın davası bizim davamızdır. Türkiye Ermenistan ile ilişkilerinin normalleşmesi döneminde de Azerbaycan'ın haklarını korunmasını da ön şart saymıştır. Azerbaycan politikası bizim milli politikamızın davasıdır. Sizin şehitleriniz bizim şehitlerimizdir. Bugünlerde 'İşgale dur de' şeklindeki kampanyaya destek veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti her zaman Azerbaycan'ın yanındadır.

"BİZ ANAYASAYI KONUŞMAK İSTİYORUZ"

Sayın Başbakan'ın açıkladığı takvim kendi içerisinde bir aksama söz konusu olmadan ilerlemektedir. Uzlaşma Komisyonu olduğu dönemde hazırlıkları yapmıştık. Gelinen son nokta itibarıyle güncellemek gereken konular var mı diye çalışma yapıyoruz.

Başkanlık sistemini ön şart olarak öne sürdüler. Orası bir zemindi. Toplumun bu sürece katılması için de bir zemindi. Ama bu CHP tarafından sabote edildi. Bundan sonra bir teklifte bulunacaklarsa, bu teklifi kamuoyu ile paylaşacaklarsa hep beraber göreceğiz. Başkanlık da parlamenter sistem de meşru sistemlerdir. Kimin teklifinde kuvvetler ayrılığı, denge-denetleme mekanizmaları daha iyi düzenlenebilmiş hep beraber bunları göreceğiz. 'Madem başkanlık sistemine karşısınız, parlamenter sistem ile ilgili teklifinizi getirin' demiştik, onu da yapmamışlardı. Biz yeni anayasayı konuşmak istiyoruz. Ama onlar ısrarla etiketleri konuşmaya çalışıyorlar.

ABD BÜYÜKELÇİSİ'NİN AÇIKLAMALARI

Biz basın özgürlüğü konusunda telkin almak durumunda değiliz. Basın hürriyeti, ifade hürriyeti gibi konularda geçmişte yaşanan sıkıntıların yaşanmaması için çalışmalar yapmış bir kadroyuz. Basın ve ifade özgürlüğü söz konusu edilerek, onların gazeteci dediği kişilerin çoğu terör ve adi suçlardan hüküm giymiş ve yargılanan kişiler. Basın ve ifade hürriyeti hepimizin içinde nefes aldığı bir atmosferdir. Bu konuda hassasız. Ama terör faaliyeti yürüten kişilerin gazeteci olarak önümüze getirilmesi kabul edilemez.

Müttefikimizin 'PKK silah bıraksın' noktasında olması memnuniyet verici. Ama PYD için de bu çağrıyı yapmasını beklerdik.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp08 Nisan 2016 00:06

    KASETLE GELDİ BENZERİYLE GİTTİ..BUNDAN SONRA K.OĞLNUN SİYASİ HAYATI BİTMİŞTİR..HEP BERABER GÖRECEĞİZ..Bİ KERE HİÇ BİR KADIN AFFETMEZ..EDEN BULUR

  • Cüneyt 07 Nisan 2016 20:30

    İşinizi düzgün yapın o zaman bu kurumlarla halk ilgilenmiyor sizlere bağlı kurumlar bunlar...

  • Zırto07 Nisan 2016 19:51

    Bu surata devamlı bakmayın.

  • kartal07 Nisan 2016 19:17

    devam kılıç şimdi sen konuş seçimlerde biz geregini yapıyoruz sana.

  • Çok Ayıp07 Nisan 2016 18:58

    Konuyu devamlı cinselliğe çekip demagoji yapmayın lütfen!

  • Aysoy07 Nisan 2016 18:02

    Çok enteresan. Bunlar ağza alınmayacak küfürler ediyorlar, sağa sola kimi bulurlarsa. Sonra biri çıkıp kendi ettikleri küfürlerin milyonda birini hatırlatırsa da yaygarayı basıp saygısızlık etti diyorlar. Buna pes artık denilir.