E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖmer Çelik'ten ABD'ye tepki---

Ömer Çelik'ten ABD'ye tepki

Ömer Çelik'ten ABD'ye  tepki
02 Eylül 2020 - 12:31 borsagundem.com

Ak Parti Sözcüsü Çelik, ABD'nin 33 yıl sonra Kıbrıs Rum Yönetimi'ne silah ambargosunu kaldırma kararı için "ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır" dedi.

ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu 33 yıl sonra kaldırma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı ve KKTC yönetimi, Doğu Akdeniz’de gerginliğin azaltılması amacıyla çaba harcanan bir dönemde gelen karara tepki gösterdi.

Bir tepki de AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

''TÜMÜYLE YANLIŞ BİR KARAR''

Twitter'dan açıklama yapan Çelik, şu ifadeleri kullandı:

''ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir.

Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gaspedemez.''

KARARA ANKARA'DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, kararın, Ada’daki iki halk arasındaki eşitliği ve dengeyi yok saydığı ifade edildi. Bölge barışı ve istikrar ortamını zehirlediği ve müttefiklik ruhuyla da bağdaşmadığının altı çizildi.

Dışişleri, ABD geri adım atmazsa Türkiye'nin, garantör ülke olarak Kıbrıs Türk halkının güvenliğini garanti altına alacak gerekli adımları atacağını da vurguladı.

KKTC BAŞBAKANI TATAR: ABD'Yİ KINIYORUZ

Ambargoyu kaldırma kararına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden de tepki geldi.

Başbakan Ersin Tatar, "ABD'yi kınıyor, derhal bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa02 Eylül 2020 16:13

    Ne deseniz de çaresi yok.Amerika karşımıza geçti.Sinsi insanlardan hiç hoşlanmam,ama devlet işlerinde ağzına gelen her şeyi söylemeyeceksin.Bir gün gelir ayağına dolanır.

  • Mehmet02 Eylül 2020 19:04

    Ne yapalim gel abi herseyi yap mi diyelim bizi senmi yonet diyelim

  • ZEYREK ZEMHERİ02 Eylül 2020 15:35

    ÜLKEMİZDEKİ BÜTÜN PİSLİKLERİ VE ŞEHİTLERİMİZİ ABD YAPMIŞTIR.HİÇ BOŞ DURMUYORLAR SÜREKLİ AKSİYON ALIYORLAR.BUNLARDAN NÜKLEER UZUN MENZİLLİ FÜZELER SAVAŞ UÇAĞI VE DİĞER SİLAHLARIMIZI YAPTIĞIMIZ ZAMAN BİZLERE HİÇ BİR HALT YAPAMAZLAR YOKSA HER TÜRLÜ KAHBELİĞİ YAPACAKLARDIR.

  • Adam02 Eylül 2020 13:07

    Hasan Şen hainmisin

  • Hasan02 Eylül 2020 12:48

    Sıktınız artık. boş konuşmayın birşey yapacaksanız yapın yoksa susun.

  • fafa02 Eylül 2020 16:14

    Ali Haydar,sen hala Fetö mührüyle mi geziyorsun?

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU02 Eylül 2020 15:26

    SEN YA FETÖCÜ YADA PKK LISAN  VATANHAİNİ SENİ.

  • Aks1502 Eylül 2020 14:44

    Bunlarin gozu donmus. Sadece hukumetin zarar gormesi onlari sevindirir. Bir sorun olsa ABD nin Rumlarin yanında yer alir bunlar. Zaten HDPkk nin yaninda saf tuttular

  • Kamil02 Eylül 2020 14:43

    Susmakla olmaz , heyecanlı , ses getirecek bir şeyler yapılmalı, örneğin Türkiye , KKTC yi ilhak etmeye karar verdi , çıngar çıkar. Çıksın ;)  ;) Maraş'ı açacağız dediler ,ses yok. Aç kardeşim ,çalışssın oteller, ,istihdam yaratsın...Rumların damarına,damarına basın.  Bu arada Doğu Akdeniz'de de sondaj çalışmalarına devam edin. Rumlar Meis adasına asker çıkarmış , pöh , Yunanistanı yığsın oraya göreyim. Yutuverelim gitsin