E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÖmer Bolat: Trabzon Limanı 10 bin yeni yatırımcı getirdi---

Ömer Bolat: Trabzon Limanı 10 bin yeni yatırımcı getirdi

Ömer Bolat: Trabzon Limanı 10 bin yeni yatırımcı getirdi
24 Ocak 2018 - 13:38 borsagundem.com

Albayrak Grubu CEO’su Bolat, Borsa Gündem’e konuştu. Bolat, Trabzon Limanı hisselerine gelen rekor talep için, “Bizi de şaşırttı” dedi, “Yeni halka arzlar var mı?” sorumuzu yanıtladı…

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL HABER

Yüksek gelir ve kâr artışı, vergi rekortmeni yapısı, bol bonusu, teşvik avantajları ve yeni fırsatlarıyla yatırımcı dünyasında gündem yaratan, uzmanların ‘örnek halka arz’ olarak gösterdiği stratejik konumdaki Trabzon Limanı rekor talep geldiği Borsa İstanbul’da sabah açılışa damgasını vurdu. Gong’la birlikte, Albayrak Grubu’nun işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı hisseleri yüzde 18.6’lık primle borsada işlem görmeye başladı.

KAĞIT FABRİKASI DA BORSAYA GELECEK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katıldığı törenin ardından Borsagundem.com'a konuşan Albayrak Grubu CEO’su Dr. Ömer Bolat, “Halka arzla beraber 10 bine yakın yeni yatırımcı borsaya geldi” dedi. 6.3 kat rekor talebin kendilerini de şaşırttığını söyleyen Bolat, “Yeni halka arzlar olacak mı?” sorumuza ise, hizmet ve sanayi sektöründeki şirketlerini de borsaya açmayı düşündüklerini ifade etti. Hatta birinin de ismini verdi: Kağıt fabrikası…

Albayrak Grubu CEO’su Dr. Ömer Bolat, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı...

İLK LİMAN ŞİRKETİNİN HALKA ARZI OLARAK TARİHE GEÇTİ

-Bu kadar yüksek talep bekliyor muydunuz?

Ömer Bolat: Biz hem kendimize hem şirketimize güveniyorduk. Albayrak olarak başarılı bir şirket ve grubuz. Ama 6.3 kat talep gerçekten bizi de şaşırttı. Bunu şirketimize olan güvene bağlıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ekonomisinin gücüne de inanıyoruz. Trabzon Limanı, 2018 yılının ilk halka arzı ve Türkiye’deki ilk liman şirketinin halka arzı olarak tarihe geçti. Bunun sermaye piyasaları ve borsa açısından öncü olmasını diliyoruz ve başka şirketlere de öncülük etmiş olacağız.

KURUMSAL YATIRIMCILARDAN 14 KAT FAZLA TALEP GELDİ

-Rekor  talebin ferdi ve kurumsal dağılımı nasıl?

Ömer Bolat: Halka arzla beraber 10 bine yakın yeni yatırımcı borsaya geldi diyebilirim. Değerli bir şirketi halka arz ederken dedik ki ferdi yatırımcılar bu işte kazançlı çıksın. Onun için yüzde 90’nını ferdi yatırımcılara arz etmeyi uygun bulduk. Ama hem yerli yatırımcılardan hem de kurumsal yatırımcılardan çok büyük talep geldi. Hatta kurumsal yatırımcılardan, halka arz edilenin 14 katı talep oldu. Çünkü Trabzon Limanı temettü dağıtan bir şirket olduğu için kurumsal yatırımcılar bu tür firmalara daha çok ilgi gösteriyor. Sonuçta yüzde 85 ferdi, yüzde 15 kurumsal yatırımcılar için tahsisat paylaşımı yapıldı. Böylece başarılı bir süreç tamamlanmış oldu. 2018 yılının hem borsa, hem Türkiye ekonomisi açısından iyi bir yıl olmasını temenni ediyoruz. Zaten işaretler de bunu gösteriyor.

SERMAYA PİYASALARINDA DAHA FAZLA ŞİRKETLE YER ALACAĞIZ

-Yeni halka arzlar olacak mı?

Ömer Bolat: Albayrak Grubu olarak bu halka arz olan ikinci şirketimiz. Diğer şirketlerimiz için de hızlı bir çalışmayla sermaye piyasalarında daha fazla yer alacağız. İsmini vermeyeyim ama halka arz edeceğimiz şirketlerimizden sektör olarak hizmet sektörü olacak. Ardından sanayi sektöründe kağıt fabrikamız işletmeye açıldıktan sonra, iyi bir performans gösterdikten sonra o da sırasını alacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 130,40
En Yüksek: 132,40
En Düşük: 125,50
Değişim -1,51 %
FK: 11,89
PD / DD: 5,93
İşlem Hacmi 49.192.441
Toplam Adet: 382.581
Ağırlıklı Ort.: 128,42
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)