E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOlumlu havanın korunduğu görünüyor---

Olumlu havanın korunduğu görünüyor

Olumlu havanın korunduğu görünüyor
20 Mart 2020 - 09:25 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde Türk Lirası'nın baskı altında kaldığı günde Amerikan doları karşısındaki dirençli bir performansı inceleniyor.

Türk lirası Doğu Avrupa para birimlerinin euro cephesindeki zayıflama kaynaklı baskı altında kaldığı günde Amerikan doları karşısında %-0.94 ile fiyatlanarak nispeten dirençli bir performans sergiledi. BİST 100 endeksi günü %-0.45 ile 85195 puan seviyesinden tamamlarken, 10 yıl vadeli gösterge tahvilde faizin son düzeyi %13.77, 5 yıl vadeli CDS ise 587bp oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde ECB sonrası oluşan iyimserlik özellikle tahvil spreadlerindeki makas kapanımı üzerinden gerçekleşti ve hisse senetlerine de sirayet etti. Fiyatlamalar içerisinde en dikkat çekici yükseliş %8'lik değer kazancı ile Rusya (RTS, USD) varlıklarında olurken, DAX günü %2, Euro Stoxx 50 ise %2.86 ile tamamladı.

Amerika kıtası işlemlerinde genel olarak Avrupa seansından devralınan olumlu havanın korunduğu görünürken, majör ABD endekslerinde %0.50-2.30 aralığında yükselişler takip edildi.

Teknoloji hisseleri önderliğinde gerçekleşen primlenmede Nasdaq hisseleri öne çıktı. Kıtada yer alan gelişmekte olan varlıklarında da benzer seyir gözlenirken, Şili %7, Brezilya ve Arjantin ise %2 civarında değer kazançları sergiledi.

Asya seansında yeni gün fiyatlamaları kapalı olan Japonya piyasaları dışında benzer seyir içerisinde yer almakta. TSİ 08.25/ Hang Seng %2.63, CSI 300 %0.49 ve KOSPI ise %5 ile fiyatlanmakta.
CNH-CNY spreadi 185 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 7.1052 ile yuanda değer kazancına işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)