E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOlumlu haberler endekslere pozitif yansıyor---

Olumlu haberler endekslere pozitif yansıyor

Olumlu haberler endekslere pozitif yansıyor
24 Eylül 2020 - 08:38 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor

Türkiye’de toplam coronavirüs vaka sayısı 1.767 kişi artarak 308.069’a, hayatını kaybeden kişi sayısı 72 kişi artarak 7.711’e yükseldi. İyileşen hasta sayısı ise 270.723.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefonda görüştü. Görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Türkiye’nin Huawei ve diğer Çinli şirketlere bağımlılığının artması ABD ile askeri işbirliğini olumsuz etkileyebilir.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi: Türkiye ABD'li ilaç şirketlerine borcunu ödemiyor, şirketler satışı durdurabilir .

DW’de yer alan habere göre Türkiye'nin deniz yetki alanları konusunda Yunanistan'la istikşafi görüşmelere başlamayı kabul etmesi, Avrupa Birliği'nin Ankara'ya Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetleri nedeniyle yaptırım uygulama ihtimalini düşürdü.

Çin, ABD Başkanı Trump'ın Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurulundaki konuşmasında dile getirdiği "Bu pandemiyi dünyaya salan ülke olan Çin'i de sorumlu tutmalıyız." sözlerine tepki gösterdi.

Fed Başkanı Powell, Kongre ve Fed'den destek gelmesi halinde ekonomik toparlanmanın daha hızlı olacağını ifade etti.

Powell, Eylemlerimiz hiçbir şekilde Wall Street'teki ağrıyı hafifletme girişimi değildi.

ABD Maliye Bakanlığı, Rusya’nın İnternet Araştırma Dairesi’nin (IRA) liderine ve Küba'ya yaptırımlar getirdiğini açıkladı .

Ne Olacak?

İçeride TCMB faiz kararı açıklanacak. Beklentiler politika faizinin değişmemesi yönünde.

ABD tarafında ise FED Başkanı Powell ve Hazine Bakanı Mnuchin’in konuşmaları takip edilecek.

Trump, Yüksek Mahkeme Yargıcı adayını Cumartesi günü Beyaz Saray'da duyuracak.

AB Liderler Zirvesi 1 Ekim’de gerçekleşecek.

Fitch, bugün Küresel Makroekonomik görünüm konulu konferans düzenleyecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif satıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD Piyasalarında beklenen tepki alımının teknoloji hisseleri öncülüğünde gelmesine rağmen, küresel piyasalar coronavirüsteki vakaların artması ile tedirginliğini canlı tutuyor. Salgının vurduğu Avrupa ve Güney Amerika borsalarında satışlar devam ederken aşı çalışmalarında gelen olumlu haberler endekslere pozitif yansıyor.

Yurt içinde ise Doğu Akdeniz gündeminde olan Türkiye ve Yunanistan’ın görüşmeleri sürdüreceği haberi BİST100 endeksine olumlu yansıdı. ABD vadelileri ve Asya piyasalarındaki pozitiflik ile birlikte BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem gününe %0,51 oranında yükselişle 1.101,72 seviyesinden başladı.

Hisse bazlı hareketlerin ön planda olduğu endeks, günün ilk yarısında pozitif seyrini sürdürdü.

Risk iştahının artması ve bankacılık hisselerine kapanışa yakın gelen alımlar ile endeks günü %0,59 artışla 1.102 seviyesinden tamamladı.

Turizm sektörü payları %3,38 oranında değer kazanırken, spor sektörü payları %2,82 oranında değer kaybetti.

Hafta başında 7,50’li seviyelerden sert yükselişle 7,68’lere gelen Dolar / TL kuru ise dün 7,67 seviyesinde dengelense de seans kapanışında 7,70’li seviyeler görüldü. Bugün açıklanacak TCMB faiz kararı ardından kurdaki gelişmeler yakından takip edilecek. Takip edeceğimiz direnç seviyeleri 7,75 - 7,80 olacakken, destek seviyeleri ise 7,65 - 7,60 - 7,55 olacak.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ekim kontratı, Çarşamba günü 1.223 - 1.236 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.222 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 8.806 adet artarak 446.372 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.230 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini canlı tutuyor, özellikle 1.245’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.265 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.215 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.239 ve 1.245 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.222 ve 1.215 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)