E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖlü sayısı 23 oldu... Müslümanları hedef alan yasaya protesto!---

Ölü sayısı 23 oldu... Müslümanları hedef alan yasaya protesto!

Ölü sayısı 23 oldu... Müslümanları hedef alan yasaya protesto!
22 Aralık 2019 - 11:31 borsagundem.com

Hindistan'da, Müslümanları dışlayan tartışmalı vatandaşlık yasasına karşı süren eylemlerde 9 kişi daha hayatını kaybetti, ölenlerin sayısı 23'e yükseldi. Öte yandan eylemlerde 600'den fazla kişi gözaltına alındı.

Hindistan'da, Müslümanları dışlayan tartışmalı vatandaşlık yasasına karşı süren eylemlerde 9 kişi daha hayatını kaybetti, ölenlerin sayısı 23'e yükseldi.Yapılan açıklamada ölümlerin artabileceği uyarısında bulunuldu.

Emniyet güçleri tarafından yapılan açıklamada, cuma gününden beri "önleyici eylem" kapsamında 600'den fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gösterilerin başladığı günden bu yana ise 4 binden fazla kişi gözaltına alındı.

Müslümanlar yasa kapsamının dışında kalıyor

Ülkeye 31 Aralık 2014'ten önce giren göçmenlere, vatandaşlık verilmesine imkan tanıyan ancak aynı pozisyondaki Müslümanları bu kapsamın dışında tutan yasaya karşı protestolar düzenleniyor.

Yürürlüğe giren kanun kapsamında, özellikle Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da dini baskıdan kaçan Budist, Sih, Jain, Parsi, Hindu ve Hristiyanlar, kimliklerini ve Hindistan'da 6 yıldan uzun süredir yaşadıklarını kanıtlamaları halinde vatandaşlık elde edebilecek, aynı pozisyondaki Müslümanlar ise yasanın dışında tutulacak.

Dünyada en çok Müslüman nüfusa sahip ikinci ülke Hindistan'ın, 200 milyon Müslümanı ikinci sınıf vatandaş haline getirmek ve birçoğunu vatansız bırakmak için attığı bir adım olarak görülen kanun, Müslümanların sınır dışı edileceği veya hapse atılacağı gerekçesiyle eleştirilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika22 Aralık 2019 18:35

    Pakistan, Bangladeş ve Afganistan'da yaşayan müslümanlar yöneticilerden ne kadar şikayetçi ki Hindistan'a kaçıp vatandaşlık almak istiyorlar. Üç islami ülke arasında  sadece teröristler dolaşıyor.

  • mehmet yılmaz 22 Aralık 2019 23:35

    matilt manukyanda senin gibi düşünüyordu MUSLÜMANLAR hakkında.

  • AHMET ÖZBİR22 Aralık 2019 12:28

    MÜSLÜMANLARIN uzur içerisinde yaşadığı TEK DEVLET, TEK VATAN Türkiye'm! Kıymetini bilelim dostlar. 28 Şubat'ta ne alavera, dalavera çevirip müslümanlara hayatı zehir eden ateist yobazların yaptıklarını unutmadık. O yüzden Başkan Erdoğan bizim için CANDIR, VATANDIR!..

  • AHMET ÖZBİR22 Aralık 2019 14:06

    YİYE bitiremediniz Ata'nın mirasını. Bugüne bir gel iki kelime et be zavallı insan. CHP bitti, kimlerle kanka bir baksana! M.Kemal'in askerine kurşun sıkanlara tek kelime yok, Türk'ğn Önde Erdopan'a saldırmak kamyonka. Yazıklar olsun sizlere....

  • Vefa22 Aralık 2019 13:53

    Çok az konuda ortak görüşümüz var ama bu konuda sana katılıyorum Ahmet. Ülkemiz şeriat ülkesi değil belki ama en azından ibadetimizi rahat yapıyoruz. Akp nin benim nazarımda tek artısı. Diğer partilerin artısı var mı o tartışılır. 28 Şubatta din düşmanları nice zararsız kendi halinde dindarı işinden, okulundan etti. Aslında din düşmanları dinciyi de sevmez ama bu bahaneyle dindar samimi insanı da sevmez. Keşke muhafazakar insanlar liyakata, adalete, dürüstlüğe önem verse de herkes dindar insanlara sempati duysa, güvense konuşacak eleştirecek birşey bulamasa karşı taraf

  • belirsizlik22 Aralık 2019 13:24

    Sen o huzuru çağdaşlığı insan gibi yaşamayı ulu önder Atatürke borçlusun kıymetini bil..

  • AhmetK22 Aralık 2019 11:58

    Maalesef heeyerde müslümanlar hedef alınıyor. Bizden de hic ses cıkmıyor..