E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Ölü asker' oyunu: 'Rus ordusu şaşkına döndü!'---

'Ölü asker' oyunu: 'Rus ordusu şaşkına döndü!'

'Ölü asker' oyunu: 'Rus ordusu şaşkına döndü!'
14 Mart 2022 - 09:17 borsagundem.com

Rusya Ukrayna savaşı devam ederken Özgür Avrupa Radyosu (RFE), savaşta ölen Rus askerlerinin Belarus'ta tutulduğunu ve buradaki doktorlara gizlilik anlaşmaları imzalatıldığını iddia etti.


İddia Özgür Avrupa Radyosu'na (RFE) ait. Ukrayna'daki acımasız savaş sürerken ölü Rus askerlerinin cansız bedenleri Belarus'taki hastanelerde tutuluyor.

RFE'ye göre, bu hastanelerde göre alan doktorlar ve diğer sağlık personeli ile gizlilik anlaşmaları imzalandı ve gördüklerini anlatmaları durumunda işlerini kaybedecekleri söylendi.

RFE'nin konuştuğu bir görgü tanığı şunları söyledi;

'Ceset sayısı inanılmaz derecede fazlaydı. Mozyt istasyonundaki insanlar trene bindirilen cesetlerin sayısı karşısında şoke oldular.'

Hürriyet'teki habere göre; Rusya'nın bu yöntemi ölü sayısını bir süreliğine de olsa düşük tutmak için uyguladığı öne sürülüyor.

Daha önce Ukraynalı yetkililerin de benzer iddiaları olmuş ancak, bu iddiaları kanıtlayacak yeterli delil sunulamamıştı.

RFE'nin haberinden sonra askeri kamyonlar ile ölü Rus askerinin taşındığı bir video sosyal medyada yer aldı. Görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiğine dair kesin bir bilgi ise bulunmuyor.

'DİRENİŞİN GÜCÜ KARŞISINDA PUTİN'İN ORDUSU ŞAŞKINA DÖNDÜ'

Batı istihbaratı, Putin'in ordusunun direnişin gücü karşısında şaşkına döndüğünü söylüyor.

Eski İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri komutanı Edward Stringer, Sky News'e işgalciler için işlerin 'çok kötü' gittiğini söyledi.

Stringer, açıklamasında 'Üç generaliniz öldürüldüyse ve sadece 500 asker kaybettiğinizi iddia ediyorsanız, böyle bir şey mümkün değil' ifadelerine yer verdi.

ABD istihbarat teşkilatı CIA Direktörü Burns geçtiğimiz hafta Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarını açıklamıştı.

Burns işgal girişiminin 13. gününde, Rusya'nın askeri zayiatın 2 ila 4 bin arasında olduğunu belirtmişti.

Ukrayna'ya göre ise bu sayı 10 binin üzerinde.

Savaş sonrası piyasaları bekleyen 3 senaryo

 

Batı'dan gelen yaptırımlara Rusya'dan yanıt

 

Ukraynalı müzakereci: Rusya ile görüşmelerden sonuç çıkabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi14 Mart 2022 12:04

    Suriyeden , Rusya saflarında savaşmak  için giden cihatçılar ne oldu . Putin Çin'den yardım istedi haberleri çıkıyor. Var bu işte bir çapanoğlu

  • Mucise Reis ;)14 Mart 2022 10:13

    Ruslar bol bol kırsaldan insanları alıp ordu içine 40 hünde hazırlayıp sokacaktır. Ülkesindeki kırsallardaki Türk nüfüsü ordu içine koyacaktır. Ruslar şöyle bir korku var. İçimizde çok fazla Türk var. Milli kimlik uyanışı olur, Türkiye çok güçlüğ olursa içimizdeki Türkleri yönlendirecek golbal baskılar ile Rusya ya en büyük düşman olacak... Aynısı Azerbaycan - İran denklemindede var. Türkiye Büyük Turanı kurduğunda Azerbaycan daha güçlü, Türki devletler daha büyük tek yumruk , Rusya ise içinde parçalanan bağımsızlık ile özerklik kazanan türk milleti ile çökecektir. sscb hayali bitecektir. O askerlerin bir çoğu Türk kökenli, savaş ile ırkçılık yapıp ölüme sevk ediyor. Çeçen lider rus kuklası ve çeçen müslüman türk karışımı nüfüsü ölüme sürüklüyor. Rusya  içindeki nüfüsü savaş ile azaltıyor. Atatürk Turan ile Türkiye'nin Rusya karşısında hep saygı duyan devlet olacağını bölgede dokunamayacağı mille t olacağının yıllar önce farkında idi. Savaş iyi değil bizler için.

  • Bik14 Mart 2022 09:53

    Diktatör Putin, ölen generallerinin helvasını yemekten şeker komasına girecek.

  • vatandaş14 Mart 2022 09:52

    hepsi balon devletler yeni güç Türkiye haydi kızıl elmaya dogru yürüyelim.

  • Barış 14 Mart 2022 09:46

    Gunde 100 asker kaybi olsa yaklaşık 2000 kişi yapar bu zamana kadar. Savaşı bitirip anlaşma yapmaları iki tarafinda faydasına olur. Yoksa ölüm sayıları artacaktır. Umarım kısa zamanda barış anlaşması yaparlar