E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOlmuksan Türkiye'de kalıyor---

Olmuksan Türkiye'de kalıyor

Olmuksan Türkiye'de kalıyor
15 Ocak 2014 - 07:18 borsagundem.com

Sabancı Holding'in geçen yıl sattığı şirketi Olmuksan Genel Müdürü Hepvar, Türk piyasasından çıkmayacaklarını açıkladı

Sabancı Holding'in geçen yıl International Paper'a sattığı oluklu mukavva şirketi Olmuksan, beklenilenin aksine Türkiye'den çıkış planı olmadığını açıkladı. Sabah'ın haberine göre, şirketin Genel Müdürü Ergun Hepvar "Biz Türk şirketiyiz, burada kalıp burada büyüyeceğiz" mesajı verdi. Türkiye'nin dünyada artan bir popülasyonu olduğuna dikkat çeken Hepvar, International Paper'ın hedef pazarları içinde Türkiye'nin en doğru lokasyon olarak görüldüğünü vurguladı. Hepvar şöyle konuştu: "Bu nedenle büyüme stratejimizi Türkiye üzerinden geliştiriyoruz. Türkiye'ye kalıcı bir kapital getirdik" dedi. Şirketin yüzde 14'ünün halka açık olduğunu hatırlatan Hepvar, 2014 yatırım planlarını da paylaştı. Hepvar, "2014'te özellikle enerji kullanımını azaltacak yatırımlar yapacağız. Edirne'de kağıt fabrikası için enerji üretecek bir tesis kuracağız. 10 milyon dolarlık yatırım planlıyoruz" diye konuştu. Hepvar, 430 milyon TL olan ciroyu da beş yılda 700 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

YILDA 85 BİN TON ATIK KAĞIT TOPLUYOR

Olmuksan'ın bir geri kazanım şirketi olduğunu söyleyen Hepvar, "Kullandığımız kağıdın yüzde 55'ini geri dönüşümden elde ediyoruz. Yıllık ortalama 85 bin ton atık kağıt topluyoruz. Bu yolla ülke ekonomisine 55 milyon TL kazandırıyoruz" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)