E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÖlen işçi için 6 milyon dolar tazminat---

Ölen işçi için 6 milyon dolar tazminat

Ölen işçi için 6 milyon dolar tazminat
15 Ağustos 2015 - 03:02 borsagundem.com

ABD'nin en büyük konserve balık üreticilerinden Bumble Bee, 2012'de balık pişirme ünitesinde hata sonucu can veren işçi için 6 milyon dolar öödeyecek

ABD'li firma ölen işçisi için 6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum oldu. 

2012 yılında bakım amacıyla girdiği endüstriyel fırında arkadaşları tarafından fark edilmeyerek fırının çalıştırılması sonucu 270 derecede can veren 62 yaşındaki işçi Jose Melena'nın ölümüne ilişkin olarak mahkeme kararını verdi.

Büyük ihmal sonucu işçisinin ölümüne sebep olan ABD'li konserve balık üreticisi Bumble Bee Gıda firması 6 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum oldu. Ceza California'da bugüne dek bir iş kazası için ödenen en büyük miktar olarak tarihe geçti. Karara göre 6 milyon doların 3 milyon dolarlık kısmı şirkete yeni model fırınların alınması için harcanırken, 1,5 milyon dolarlık kısmı eyalet ve mahkemeye geri kalan 1,5 milyon dolar ise işçi Melena'nın ailesine verilecek.



Bumble Bee'ye ait Santa Fe Springs tesislerinde meydana gelen kazada, işçi Jose Melena'nın 10 metre derinlikteki dev fırına bakım yapmak üzere girdiğini fark etmeyen iş arkadaşı fırını çalıştırmış, bir süre sonra yokluğu fark edilen işçinin yanmış bedeni olaydan 2 saat sonra soğutularak açılan fırında bulunmuştu.

TÜRKİYE'DE ÇOK CÜZİ RAKAMLAR ÖDENİYOR

En son Soma faciasında, olaydan sağ kurtulan bir işçi, Türkiye Kömür İşletmeleri'ne açtığı dava karşılığında 10 bin lira tazminat hakkı kazandı.  Sadettin Güngör adlı bir işçi,  ana suçlunun TKİ olmadığı davada bu tazminatı aldı. TKİ, Güngör'e 10 bin lira para cezası ödeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)