E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOlası bir savaşta gözler Türk SİHA'larında olacak---

Olası bir savaşta gözler Türk SİHA'larında olacak

Olası bir savaşta gözler Türk SİHA'larında olacak
12 Şubat 2022 - 17:10 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna sınırına asker ve zırhlı araç konuşlandırmasıyla başlayan krizde Moskova'nın güç gösterisi Belarus'taki tatbikatla sürüyor. 20 Şubat'a kadar sürecek tatbikatta Rusya'nın en gelişmiş silahları kullanılıyor.

Rusya yönetimi Ukrayna'nın doğusu, güneyi ve kuzeyine 100 binden fazla asker yığınağı yaptı. Rus güçlerinin sınırdaki mevzileri ve karargahları uydudan çekilen fotoğraflarda da net bir şekilde görülebiliyor.

Ukrayna ise özellikle İngiltere ve ABD'den gelen desteklerle Rusya'nın caydırıcı yığınaklarına karşılık vermeye çalışsa da iki ülkenin askeri güçleri arasında kıyaslanamayacak ölçüde uçurum var.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya'nın desteklediği ayrılıkçılar Moskova'nın bölgedeki hamlelerinden memnun, ancak olası bir çatışmada Türkiye'nin Ukrayna'ya sattığı Bayraktar TB-2 model silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) kendileri için tehlikeli olabileceğini söylüyorlar.

Uluslararası olarak tanınmayan Donetsk Halk Cumhuriyeti Lideri Denis Puşilin, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Yüksek teknolojiye ihtiyacımız var çünkü Bayraktar TB-2 çok tehlikeli" dedi.

Türk İHA ve SİHA’ları komşuda endişe yarattı

 

Hollandalı uzman açıkladı: Türk SİHA'ları "dünyanın en iyisi"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR12 Şubat 2022 18:09

    TÜRK'ün İHA'sı, SİHA'sı TERÖRÜ bitirecek, İNSANLIK GÜLECEK. REİS'e, Selçuk Bayraktar'a ve emeği geçen bütün vatansevdalılarına KESİNTİSİZ DÜÂLARIMIZI sunuyoruz.

  • Mucise Reis ;)13 Şubat 2022 19:34

    : ) Rica ederiz. Çok daha iyilerini yapıcaz :D Sanada teşekkür plaketi hazırlayıp gönderelim. Desteklerin için ihalara, sihalara, akıncılara :D  Senin hayır duaların olmasa nasıl uçarlar pkk ypg yi vb vurup üsse geri gelirler :D

  • Hehe12 Şubat 2022 18:07

    Yok artik rusyayA karsi nerdeydi bu sihalariniz ozel kuvvet taburunu vururken 30 sehit verirken bizi koruyamayam sihalar ukraynayi koruyacak gerci unu bir dusunur buna inanan ya hirsiz yada deli demis

  • ...13 Şubat 2022 17:00

    Hava savunma sistemi ile alakalı olan bir durmu ''sihalarınız'' konusuna nasıl çevirdin hayret doğrusu. CHP zihniyeti bu ülkeye zarar veriyor maalesef.

  • Mucise Reis ;)12 Şubat 2022 17:35

    Silahlı ihaların üzerine drone tarzı güçlü motorlu küçük uçabilen , havada ayrıla bilen yeni sistemler entegre olacak. Bu sistemler uçuş halinde iken, sihadan ayrılabilecek. Bazen gelen cisme karşı siha yı koruyacak, bazen ayrılan bu küçük dronelar ilgili hava savunma sistemini lazer ile işaretleyecek kadar yaklaşacak.. Yeni 1,50 luk ve 24 saat havada duran ağır Akıncı, üzerinedeki özel akıllı roketler  akıllı sistem ile küçük dorone işaretlediği hedefi gidip vuracak. Gerektiğinde alçak uçuş yapabilecek. hava sasunma sistemleri çalışmadan lazer iaşret bölgelerine sıza bilecek. Akıncı b52 bombarduman uçağı gibi akıllı füzeler ile 3 - 5 farklı işaretlenen lazer noktasına roketleri menzile girmeden ateşleyecek uçan rampa olacak ... karada  SONGAR, KARGU tipi cihazların hedeflerine roketler AKINCI dan gidecek. Makinalar konuşuyor, kendi yazılımlarınıda anlık karar verip yapacak. Düşünen, konuşan, ucuz maliyetli ileri teknolojı... Biz israil ihalarını düşürük mesela,