E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkulların açılış tarihini belirleyecek kritik toplantı---

Okulların açılış tarihini belirleyecek kritik toplantı

Okulların açılış tarihini belirleyecek kritik toplantı
12 Ağustos 2020 - 11:02 borsagundem.com

Okulların 31 Ağustos'ta açılıp açılmayacağı bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından belli olacak. Toplantı saat 17.00'de gerçekleşecek.

Saat 17.00'de Bilim Kurulu Toplantısı başlayacak. Toplantının ana gündem maddesi okulların açılması olacak. Okulların açılıp açılmayacağı, açılacaksa hangi önlemlerin alınacağı değerlendirilecek.

Kaynaklardan edinilen bilgiye göre, iki gün önce MEB yetkilileriyle gerçekleşen toplantıda okulların hangi modellerle açılabileceği görüşülmüştü. Şehir bazlı okulların açılmasına MEB yetkililerinin sıcak bakmadığı, eğitimde fırsat eşitliği ilkesine aykırı olacağı düşünülüyor. Bu durumda ise ön plana çıkan aşamalı geçiş modeli oluyor. Belirli sınıflarla okullların başlaması ardından süreçle beraber diğer sınıfların da okula çağrılması öngörülüyor. 

MEB yetkililerinden alınan bilgilere göre de bugünkü toplantının ardından Bakan Selçuk bir açıklama yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim erit12 Ağustos 2020 17:22

    Bence okullar acilmamali cunku kisin grip salgini oldugu zaman basta okullar kiriliyor. ayni sekilde korona yayimasi onu alinamaz. basta cocuklara yazik.

  • Murat12 Ağustos 2020 12:15

    Benim anlıyamadığım çocuklar okula başlarsa sınıfta maske takılmayacak ama koridorda ve bahçede takılacak. Gazeteler hep bu konuda yazdı çizdi. Sağlık bakananına da bu konuda soru soruldu. Anlamakta güçlük çekiyorum. Bir yandan maske takmanın önemi anlatılıyor, bir yandan mesafe önemli deniliyor. İki kişi maske takmadığın da mesafe koymak anlamsız olduğu söyleniyor. Bir kişi maske takip bir kişi maske takmazsa risk büyük deniliyor. Peki canım öğretmenlerim neyapacak. Sınıfta hadi diyelim 15 kişi var. hepside maskesiz. Öğretmen maske taksa nolur maske takmasa ne olur. Binlerce öğretmen hasta olursa binlerce insana yayılır. Gerisini düşünemiyorum. Dışarıda Anne ve Babası maske takmadan rahat rahat geziyorken çocuklar maske takacak öyle mi ? Millet maske işini sadece Avm ve market alışverişlerinde takılır diye düşünmeye başladı. Madem sorun yok o zaman market ve ve avm lerde neden maske takıyoruz ? Bana biri bunu izah etsin ?

  • pala12 Ağustos 2020 11:42

    okullar online açılacak, vaka sayısı 500e düşmeden de açılmayacak. yani ocak ayına kadar

  • Mucise Reis ;)12 Ağustos 2020 11:11

    Ben çoğu kişi gibi, önce okullar açılacak. Kış mevsimindede yine eskisi gibi yasakların geleceğini düşünüyorum. Valiler bazı ilçelerde okulları açık tutacak.BÜyük şehirlerde ise okullar uzakdan eğitimle olacak. Valiler her ilçeyi biliyor. İlçelerde okullar fazla ve eğitime daha müsayit. atıyorum 20 bin kişilik ilçeler ve daha düşük nüfüs rahatlıkla eğitim yapar. Büyük şehirler toplu taşıma sorunları vb. EKONOMIK OLARAK  okullar açıl sonra kapan olacak.