E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkullarda sağlık sistemi nasıl takip edilecek?---

Okullarda sağlık sistemi nasıl takip edilecek?

Okullarda sağlık sistemi nasıl takip edilecek?
29 Ağustos 2021 - 10:01 borsagundem.com

Okul bazlı düzenlenen salgın önlemleri için elektronik takip sisteminin hazır olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sistemin sağlıklı çalışması için tüm önlemlerimizi aldık. Velilerimizin içi rahat olsun” dedi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılının tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler alınarak haftada 5 gün yüz yüze eğitim ile başlatılacağını belirterek önemli açıklamalarda bulundu: "Velilerimiz çok rahat olsunlar. Okul bazlı ortaya koyduğumuz koronavirüs önlemleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Çoklu kontrolle sistemin sağlıklı çalışabilmesiyle ilgili tüm önlemlerimizi aldık. Okullarımız bu verileri kendileri kullanabildiği gibi ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ilçedeki tüm okulları bu sistem üzerinden takip edebilecekler. İl milli eğitim müdürlükleri, kendi ilçelerindeki süreçleri, aynı zamanda Bakanlık olarak ilgili genel müdürlüklerimiz, kendilerine bağlı tüm okullardaki süreçleri kontrol edebilecek."

1-3 EYLÜL'DE UYUM EĞİTİMİ
"Tüm veli, öğretmen ve çalışanlarımızın 'Koronavirüs Rehberi'ndeki kuralları harfiyen yerine getirmeleri istirhamım. 1-3 Eylül'de okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için okullarda uyum haftası düzenleyeceğiz. Öğrencilerimiz okullara belirli saatlerde gelecekler, öğretmenleri ile diyaloglarını geliştirecekler."

ÖĞRENCİYE PCR ŞART DEĞİL
"Kamuoyunda dezenformasyon söz konusu. Öğrencilerimize yönelik aşı ve PCR testi zorunluluğu bulunmuyor. Sadece öğretmenlerimiz değil servis şoförlerinden, servislerde görevli yardımcı personele kadar tüm çalışanlarımız aşı olmak istiyorlarsa aşı olacaklar. Öğretmen ve okul çalışanlarımızın aşı olmayacaklarsa haftada 2 defa PCR testi yaptırma zorunluluğu var. Ulaşım imkanı zor olan köy okullarımız gibi yerlerde görev yapan ve aşı olmayan okul çalışanlarımız ve öğretmenlerimizin PCR testleri ile ilgili de Sağlık Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 81 ildeki bütün okullarımıza maske teminiyle ilgili her türlü ödenekleri gönderdik. Okullarımız maske, dezenfektan, hijyen koşullarıyla ilgili her türlü yatırımlarını, stoklarını yaptılar. Diğer taraftan maske ve dezenfektandan oluşan hijyen kitini her ay ücretsiz olarak öğretmenlerimize vereceğiz."

VELİLERE TAKİP YOK
Bakan Özer, okul başlangıcında velilere olası hastalık durumunda bilgi paylaşabilmeleri için bilgilendirme formu verileceğini belirterek "Burada bir taahhüt yok. Herhangi bir vaka durumunda okulun bilgilendirilmesiyle ilgili bir taahhütname değil. Form, okullar tarafından Kovid süreciyle ilgili bilgilendirildiklerine dair metin."

ZİYARETÇİ KISITLAMASI
"Dışarıdan okula giriş-çıkışları kontrol altına almak istiyoruz. Bunun için okul müdürlüklerimiz, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz okullara ziyaretçi kısıtlaması getirecekler. Ziyaretçiler zorunlu durumlarda HES kodunda herhangi bir olumsuzluk olmadığı zaman maske takarak okul ortamına girecekler."

TEDBİRLİ OLUN EĞİTİM SÜRSÜN
"Servislerdeki ve okullardaki hijyen tedbirleri, maske kullanımı, havalandırma gibi tüm ayrıntıları Sağlık Bakanlığı ile birlikte belirledik. Kurallara uyarsak yüz yüze eğitim süreçlerini çok rahat yönetebiliriz."

Okula uyum için 10 öneri

Ülkedeki tüm okullar eğitime hazır

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )29 Ağustos 2021 21:28

    Bugun bir yemek yemeye popüler bilindik bir yere gittim, Hiç bir önlem yok. Hiç bir tedbir yok. herkes Allaha emanet, çoğu kişinin maskesi yok. acilen, iş yerleri maske vermeli, maskesiz kimse mekanlara alınmamalı, hes kodu sorgulama hiç yok, ateş sorgulama hiç yok. sanki aşı olunca, aşılı diye hastalık bulaşmuyor, yada aşı olan kişi hasta olduğunda herkeslere yaydıgının farkında değil. 2 ay önce, maske yok diye Tv lerin linç ettiği insanlar , şimdi aynını yapan linç eden milletin takındığı tavır. Gerçektende tedbirler unutuldu. halbuki değien bişede yok, tek değişen milletin bir kısmı aşı oldu. ama değişen hiç bişi yok aslında, acilen yasaklar, maske önlem vb gelmeli.

  • 👍🏻29 Ağustos 2021 17:44

    Navigasyonla

  • Hehe29 Ağustos 2021 16:40

    🤣🤣🤣🤣🤣ne guldum yaaa eski seriden de cok guldurecek herhalde

  • Kazım kazım29 Ağustos 2021 10:47

    Yök açıklama yapmış üniversitelerde %40 en az online olacak diye bir çok üniversite sadece haftada 1 veya 2 gün yüz yüze eğitim verecek meb en fazla 1 hafta dayanır yüz yüze olursa tamamen sınıflar ufak ve 50 kişilik patlar olay