E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkullara korona virüs iptali---

Okullara korona virüs iptali

Okullara korona virüs iptali
12 Mart 2020 - 12:09 borsagundem.com

Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında okullardaki tüm sosyal etkinlikler, MEB tarafından iptal edildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs vaka sayısının komşu ülkeler de dahil olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinde arttığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da yeni virüsün hızla yayıldığı yönünde bilgiler verildiği vurgulanan yazıda, bu kapsamda Türkiye'de ilgili makamlarca gerekli koruma ve kontrol tedbirlerinin alındığı hatırlatıldı.

Toplantı, sempozyum, konferans, ödül töreni, spor müsabakası...

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul ve kurumlarda da alınması gereken önlemlerin sıralandığı yazıda, şu sözlere yer verildi:

"Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okul ve kurumlarda öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılması planlanan il ve ilçe, ulusal ve uluslararası düzeydeki toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, forum, ödül töreni, spor müsabakası, yarışma gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir."

Bakanlığın yazısında, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak sosyal etkinlik müracaatlarına izin verilmeyeceği ve konuyla ilgili tedbirlerin valiliklerce alınacağı vurgulandı.

İstanbul'da etkinlikler ay sonuna kadar durduruldu

Hollywood yıldızı ve eşinde korona virüs

Korona virüs fırsatçılara yaradı: Yüzde 4 bin zam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet YILDIZ12 Mart 2020 12:34

    Virüs bahane dünyada aşrı bir tüketim çılgınlığı vardı ve dünyamızı aşırı kirletiyor idik. Ayrıca finansal piyasalarda aşırı şişme ve fütursuzca hareketler oluşmuştu. Şlmdi toplumları daha bilinçli davranmaları için cezalandırıyorlar. Daha önceki virüs çıkışlarına bakın hiçbiri inandırıcı değil. Zaten virüs çıkmasa bile grip ve aşırı ateşten dünyada binlerce kişi ölüyor.

  • Sakin borsacı12 Mart 2020 12:29

    Bazı bilim adamları vaka sayısı sadece bir okulların tatil edilmesine gerek yok diyor. Vaka sayısı inşallah olamaz ancak diyelim daha fazla oldu ve okulları tatil ettiyseniz geç kalmışsınız demektir.Önlem vaka sayısı yokken alınan ve sonuç verecek önlemdir. Grip virüsleri okullardan evlere ve yaşlılara çok kolay ulaşır. Bence bugünden itibaren en erken Mart sonuna kadar okulların tatil edilmesi gerekir. Yoksa geç kalabiliriz. Sonraki önlemde bir işe yaramaz.

  • Vb12 Mart 2020 12:29

    Okullara değil , etkinliklere.... yangına körükle gitmeyin