E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOkullar kapanacak mı?---

Okullar kapanacak mı?

Okullar kapanacak mı?
30 Ekim 2020 - 13:07 borsagundem.com

Bakan Selçuk, okullarla ilgili açıklamasında "Gidişatın nasıl oluşacağı tamamen verilere bağlı olarak değerlendirilecek. Temennimiz elbette okulu açık tutmak" ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kocaeli'de konuşan Bakan Selçuk şunları kaydetti:

"Bizim okulların açılması konusunda bildiğimiz alınan kararlar sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir heyetin Bilim Kurulu'nun da tavsiyeleri doğrultusunda yaptığı çalışmalara bağlı. Her zaman söylüyoruz bu dinamik bir süreç. Hem küresel anlamda dinamik hem ulusal anlamda dinamik bir süreç. Her gün yapılan testleri çalışmalar Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu çaba ve gayret bilim insanlarımızın, hekimlerimizin, hemşirelerimizin çabaları daha iyiye doğru gitsin diye gösteriliyor. Bu büyük bir çaba, biz de bu çabanın farkındayız. Dünyayı izliyoruz, Türkiye'yi izliyoruz. Her gün, her an izlemeye devam ediyoruz ve özel bir yazılımla her sınıfımızı gözlemleyebiliyoruz. Bu bağlamda bu dinamik gidişin sürecine bağlı olarak yeni kararlar, yeni yaklaşımlar, yeni tedbirler almakla ilgili elbette hazırız. Ne gerekiyorsa bütün bunları hayata geçirebilmek için arkadaşlarımızla birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz." dedi.

"TEMENNİMİZ TÜM SINIFLARI, TÜM DÜZEYDE AÇMAK"

Temennilerinin tüm sınıfları tüm düzeyde açık tutmak olduğunu söyleyen Bakan Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Okullar konusu, birlikte istişare edilerek, değerlendirmeler yapılarak aldığımız bir karar. Önümüzdeki süreçte gidişatın nasıl oluşacağı tamamen verilere bağlı olarak değerlendirilecek. Bundan dolayı da bizim şimdiden, çok önceden şu ay şu olacak, bu ay bu olacak deme imkanımız yok. Bugünlerde tekrar yeni değerlendirmelerin içindeyiz, bu değerlendirmelere bağlı olarak hangi sınıflar ne şekilde açılacak bizim temennimiz elbette okulu açık tutmak ve eğitimle alakalı bir kurum olarak elbette çocuklarımızın sınıfta olmasını istiyoruz. Temennimiz tüm sınıfları, tüm düzeyde açmak. Bu kararı verirken verilere bakmak zorundayız. Biz bilim insanlarının, Sağlık Bakanlığı'nın ortaya koyduğu verileri dikkate alarak yeni kararlarla da ilgili istişareleri elbette yapacağız."

"ÇOCUKLARIN DAVRANIŞLARINDAN ÇOK MEMNUNUM"

Habersiz olarak okulları gezdiğini söyleyen Bakan Selçuk, "Aylardır okulları geziyorum, habersiz olarak sınıfları ziyaret ediyorum o kadar memnumun ki çocuklarımızın davranışlarından ve ortaya koydukları çabadan. Biz çok çok az uyarılarla, çok az dikkat çekmelerle süreci rahatlıkla yönetebiliyoruz. O yüzden de çocuklara yönelik olarak lütfen maske, mesafe, temizlik koşullarına uyalım uyarısını elbette eğitimsel bir yolla uyum temelli olarak gösteriyoruz. Yaptığımız uyum çalışmalarında da bunu tekrar tekrar ortaya koyduk. Ama benim asıl değerlendirmem yetişkinlere ilişkin. Biz yetişkinlerin çok daha dikkatli olması ve böyle hassas bir konuda çocuklarımızın geleceğini ilgilendiren bir konuda dikkatli olmalı, maske mesafe ce temizlik konusunda daha hassas olmaları okulların açık tutulması ve çocuklarımızın öğrenme kaybı yaşamaması için, bu ülkenin geleceği için, çocuklarımızın hatırı için daha dikkatli olmak zorundayız."

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, yüz yüze eğitimin genişleyip genişlemeyeceğiyle ilgili olarak, "Önümüzdeki hafta yeni değerlendirmeler yapılabilir" açıklaması yaptı.

Selçuk, okulların tümüyle açılması iddialarıyla ilgili olarak, "Bahsi geçen tarihler ya da açıklamalar bizim tarafımızdan yapılmadığı sürece bunun dikkate alınmaması gerektiğini rica ederim" ifadelerini kullandı.

MEB sınavların nasıl yapılacağını açıkladı

 

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimin başlama tarihini açıkladı

 

Okul kantinlerinin 19 Ekim'de açılmasına karar verildi

 

Okulda pozitif vaka çıkarsa ne yapılacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emine Özkan31 Ekim 2020 12:16

    Çocuklarım okula gitsin yeter ki..

  • Fatma Şahin 31 Ekim 2020 10:20

    Çocuğuma bişey olursa hesabı kim verecek açılmasın okul

  • ÖMER 31 Ekim 2020 09:58

    YA ARKADASLAR OKULLAR KAPANACAK ZATEN ACIK TUTMANIN MANTIGI NERDE COVID ALDI BAŞINI GİDİYOR DAHA KIŞA BİLE GİRMEDİK 

  • r31 Ekim 2020 09:23

    Bakanda onu istiyor ama, uzakdan eğitim veremiyor. milyonların üzerinde ailelerin cocu internete, pc ye tablete, hatta tv ye ulaşamayanlar var. bunlar oldugu için okulları açmaya çalışıyor bakan. kaynak yok, para yok, ankaran ote bir çok yerlerde internet yok. kış gelıyor zaten. kış ayı yollar kapanacak 3 - 5 ay kar kalkmaz. elektrık gider gelir internet o havada pek çalışmaz, telefonla rçalışmaz. tv ler 3 - 5 evde vardır. yani Bakan ne yapacağını şaşırttı.  okullar açılsa, bu sefer zaten okullar kar dan kapalı. Gerçekten bereriksiz yönetim. bazı baz istasyonlar dikildi yenılendı, ama plansızlık ya bu 2 yılıda boşa geçirez gibi...dal dan dala onlemlerle bu iş olmaz

  • Türkan 31 Ekim 2020 09:09

    Kırılıyoruz kırılıyoruz.Çocuklarımı okula gönderemem şu durumda.Onların sağlığı herşeyden önemli

  • Acilmat31 Ekim 2020 08:12

    Bakan okulları acmakla en iyi kararı vermiş teşekürler baknim inşallah en kısa sürede tüm kademelerde okullar eğitime baslar

  • Zeynep Şahin31 Ekim 2020 02:15

    Bence kapatılsın uzaktan eğitime devam edelim eğitimi sağlıklı mı önemli sağlık tabiki

  • Asiye Çiçek31 Ekim 2020 01:06

    Bakanım uzaktan eğitimde canlı derslere katılamayanlar var onların içinde bende varım nasıl sınava gircez evde kendim çalışmaya çalışıyorum kitaplardan ama yinede olmuyo ben sınavda başarısız olabilirim bunun yüzünden veya daha birçok öğrenci var canlı dersten yararlanamayan demek istediğim sınavda başarısız olma ihtimalimiz çok yüksek naocağımı bilmiyorum

  • Asiye Çiçek31 Ekim 2020 01:00

    Bence okullar açılınca virüs çoğalcak. Zaten şu an tavan yapmış virüs

  • Zeynep Şahin31 Ekim 2020 02:16

    Aynen

  • Bekleyelim31 Ekim 2020 00:59

    Ne meraklı çıktınız arkadaş okul açmakta , çocuklar babalarına babaları iş arkadaşlarına iş arkadaşları kendi babalarına komşusuna osuna busuna geçiriyor neyi anlamıyorsunuz biz de bunu anlamıyoruz, hadi biz cahiliz siz okumuş bakan olmuşsunuz veriler elinize zaten fazla fazla ulaşıyor neyin verisi hala sanki bize söylenen doğru mu hayır siz zaten neyin ne olduğunu biliyorsunuz mantıklı bir şey söyleyin biz de çıldırmayalım ama ya

  • Mucise Reis ;)30 Ekim 2020 23:00

    Benim bildiğim. Hayat eve sığar uygulamasında 20 bin nufus altı ilçeler beldeler..hatta köylerde bile covid uyarısı var.. personel yetmemeye başladı bile.

  • Aysel kaya30 Ekim 2020 20:51

    Okullarda virus yok egitimde sıkinti yok deniliyor bakanım benim bulundugum ildeki tüm okullarda ögretmenler ve ögrenciler covid oldu ama egitim aksamadi covid olanlar karantinada kaldı sadece simdi ben cocugumu okula göndermiyecegim cunku vakalardan haberim var durum hic iç açıci degil gunah bu cocuklara sizden ricam okulları kapatın havalar sogudukca vakalar artacak tedbirimizi daha erken alalımki canımiz yanmasın

  • Ahe30 Ekim 2020 20:35

    Hergun sorup durmayin ya kapanmayacak, polyannacilik oynuyor bakan, vakalar saklana saklana boyle gidecek

  • Baba30 Ekim 2020 19:07

    Çocuğumu okula göndermiyorum ama sınav için okula çağırıyorlar. Bu nasıl mantık. Sınav için göndereceksek hep göndereydik.

  • Bayram u......30 Ekim 2020 19:04

    Vakalar tavan yapmış sürekli tırmanışta yurtdışındakiler sokağa çıkma yasağı koyar bizde maşallah ne bi önlem ne sokağa çıkma yasağı belli yaşlara sokağa çıkma gelsin artık zorunlu olarak .okullarda bu vakalar la açılmasın hiç mi düşünceniz yok sizin o çocuklar kendilerini koruyamaz çocuk ölümlerin önünü açıyorsunuz yazık

  • Efnan akbaba30 Ekim 2020 18:30

    Okullar kapansin cocuklarimiza birsey olursa bize kim hesap vericek allah korusun 😤😤

  • Hesap soramazsın 31 Ekim 2020 01:02

    Hesap sorma diye sana imza attırıyor MEB , sorumluluk kabul etmiyor , anlayacağınız her şey düşünülmüş bir şey olduğunda kimseye hesap soramazsınız kapı duvar.. böyle de yürekliyiz

  • r. kas30 Ekim 2020 17:39

    tedbirleri aldık bütün senaryolara hazırlıklıyız. kalan sağlarla ders işleriz.

  • ÖZEL OKULARIM30 Ekim 2020 14:16

    BAKANIM  BİLİYORSUN SADECE ÖZE OKKULLAR KAPANMASIN KAPANIRSA KESEN KİRLENİR, KÜFLENİR......

  • Korona30 Ekim 2020 14:05

    Yav çocukları da öldureceksiniz bu gidişle ,bütün Avrupa sokağa çıkma yasağı ilan ederken bizde okullar tüm kademelerde açılıyor buyuk cesaret !

  • Eskici30 Ekim 2020 13:49

    Hayatımda gördüğüm en boş bakan milli eğitim bakanı tarım bakan ile diğerleri( dış işleri bakanı .iç işleri bakanı turizm bakanı haric)

  • ahmet koç30 Ekim 2020 13:33

    sıra cocuk ölümlerinde diğer ülkeler deki önlemlere bakarak bile görülebilir.bilim kurulunu dinleyende yok.

  • İtri30 Ekim 2020 13:27

    Boş konuşmuş yine