E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOktay'dan EYT açıklaması---

Oktay'dan EYT açıklaması

Oktay'dan EYT açıklaması
17 Aralık 2022 - 00:32 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyi hükümet olarak söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağız ve kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Oktay "Geçmiş yıllarda olduğu gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına, taleplerine, beklentilerine odaklanan 2023 yılı bütçesi, Türkiye Yüzyılı'nın ilk mali zeminidir. 100'üncü yılın bütçesi; 20 yılda yapılan Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını daha da öteye taşıyacak yapıdadır. Bütçe görüşmelerinin başladığı ilk günden bu yana vurguluyoruz; 2023 bütçe kanun teklifimizi vatandaşımızı küresel belirsizliklerden ve risklerden koruyacak, her kesimden insanımızı kollayacak şekilde hazırladık. Sosyal yönlerinin yanı sıra yerli-milli teknoloji, yenilenebilir enerji, dijitalleşme, herkes için spor, yeni nesil turizm ve ihracat destekleriyle bütçemiz, dengeli şekilde, her alanda Türkiye’nin önünü açacak özelliklere sahiptir" dedi.

2023 yılı kredi burs rakamlarını lisans öğrencileri için 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 1700 liradan 2 bin 500 liraya, doktora öğrencileri için 2 bin 550 liradan 3 bin 750 liraya çıkardıklarını aktaran Oktay "Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemeyi hükümet olarak söz verdiğimiz gibi bu ay tamamlayacağız ve kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

EYT için işletmelere KGF desteği

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT açıklaması

 

Bakan Bilgin: EYT çalışmasını aralık sonuna kadar bitiririz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Omer18 Aralık 2022 08:44

    Aileleriyle birlikte en az 10 milyon oy var. Tekrar yaşa takarlarsa bizde takarız.

  • Mucise Reis : )17 Aralık 2022 10:30

    radyo dinlerken duydum yolculukta... diyorki asgari cüret en az olanı. neden fazlasını vermiyor diyor uzman :D malum taraftar kanalın personeli, paralı yorumcu.... yahu sen değilmidin işçi sendikaları hep suçludur diyen, den değilmisin 10 kişi fabrika önüne gidince dağıtan, sen değilmidin sendkı üyeleri vali izni olmadan toplanıyor, yuruyor diyen.. sen deılmısın kamuya taşeron alıp sendıka faliyetlerini yok eden. sen deılmısın emekçilerin ücretlilerin haklarını birlik olup çökerden :D utanmada yok, birbirlerini destekleiyp suçu işverene atıyorlar :D yahu sen devlet olarak sağlık personellerine cezai işlem uygulamadın mı ? görevlerini bırakıp sendıka peşinden hakalrı için eylem yapıyor diye ??... sendikalar çöktü, işçi karın tokluğna çalışıyor, her iş başvurusu asgari ücretli olarak kabul goruyor. sendıka olsa farklı rakamlar ücretler elde edecek, diğer işçilerde o ücret için mucadele edecek. asgari ücretli çalışanda azalacak, fazlasını isteyecek... utanmada kalmadı yiyicilerde :D

  • Mucise Reis : )17 Aralık 2022 07:49

    Ya cidi ciddi bunlarımı demiş ? ...ya şimdi emekli biri 3,500 tl alıyor. doları 3,5 lerden 18 lere getirdiğinizde.. enflasyonu yiyeceklerde %100 üzerine zamladığınızda ortaya çıkan emeklinin ezilmesi fakirleşip 25 yıllık prpimlerinin yönetiminin ve maaşın çöp olması övünülecek bişe mi ? o xsmsn usd yi 50 tl yapalım   580 yi 1250 yaptık yetmedi 2250 yaptık diye ortalıkda şow yapayım :D ya ne kadar mantıksız fikirsiz bir durum.... EYT li 10 bin prim ödeyecek...üzerine kaç ay maaş alamamış olacak... eyt yasa ile emekli olacak maaşı 3500 olacak... ee bu insanlar prim haklarınıda ister. benden demesi. yaptığınız her iş yamuk ve beceriksizlik. eyt li kaç para maaş alacak ? sen ha bire usd yi düşürmeden iç iretimi teşvik etmeden , nasıl para değeri artacak ? para pul oldu 0,05.0,01.0,10.,025.,050.,1, bu demir paralar pıyasada kullanan yok :D k.kart olamsa petrol istasyonlara almanya savaşındaki gibi el arabalarına para doldurup, gidip gelecez. :D 

  • Misafir 17 Aralık 2022 07:31

    Seçim sonucunu eyt belirleyecek. Eyt'lilerin yasal olan hakkını verin. Eyt'lileri hafife almayın.

  • Mal17 Aralık 2022 17:53

    Eytlilerin 22 yıldır oy verdiği parti değişmedi