E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporOkan Buruk: Kırmızı çıkması için ayak mı kırılması lazım?---

Okan Buruk: Kırmızı çıkması için ayak mı kırılması lazım?

Okan Buruk: Kırmızı çıkması için ayak mı kırılması lazım?
02 Nisan 2023 - 09:58 borsagundem.com

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-0 kazanılan Adana Demirspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.


Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig’de Adana Demirspor’u 2-0 yendikleri maçta, sonradan oyuna dahil ettikleri futbolcuların verdiği katkıyla sonuca gittiklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Buruk, maça iyi başladıklarını belirterek, “Özellikle maçın ilk yarısının büyük bölümünde arzulu ve baskı yapan bir takım olduk. Ancak ana sorunumuz yine sonlandırma. Rakip kaleye çok kolay bir şekilde gitsek de sonlandırmayı doğru bir şekilde yapamadık. Rakibimiz bu ligin en tehlikeli hücuma çıkan takımlarından biri. Bunu da maç içinde 3-4 kez kalemize gelmelerinden gördük. Bunlar golle de sonuçlanabilirdi. İstatistiklere baktığımızda rakibimizden daha iyiydik ama rakibimiz gol de bulabilirdi. Bu anlamda sonlandırmayı daha iyi yapmamız gerekiyor. Çünkü çok kaliteli ve iyi oyuncularımız var.” diye konuştu.

Okan Buruk, maçın ikinci yarısında bazı oyuncuların yorulduğunu dile getirerek, “Bugünün ana unsuru oyuna giren oyuncuların verdiği katkı. Sonucu net bir şekilde etkilediler ve maçı kazanmamıza destek olan bir oyun ortaya koydular. Özellikle kulübeden gelen oyuncuların verdiği destek değerli. Kazandık, 2-0’lık bir galibiyet bizim için önemliydi. Yolumuza devam ediyoruz. Taraftarımızın muhteşem bir coşkusu vardı. Onlarla birlikte hedefimiz şampiyonluğa ulaşmak.” ifadelerini kullandı.

“Herhalde MHK Başkanı bir açıklama yapacaktır”

Okan Buruk, karşılaşmada Emre Akbaba’nın futbolcuları Dries Mertens’e yaptığı müdahalenin kırmızı kart olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

“Geçen hafta Konyaspor maçında yaşadığımız kırmızı kart olayının birebir aynısını burada yaşadık. Yine VAR dahil olmadı. Net bir kırmızı karttı. Rakibimiz yine 10 kişi kalacaktı. Bu kırmızı kart verilmedi. Neden bu pozisyonlara kırmızı kart verilmiyor, bu pozisyonlar kırmızı kart mı değil mi, çağırmayan VAR hakemleri bu konuyla ilgili ceza alıyor mu? Bununla ilgili bir merakım var, açıklama bekliyoruz. Zaman zaman televizyon kanallarına bağlanıp, açıklamalar yapılıyor. Son iki haftada verilmeyen iki kırmızı kartla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Bununla ilgili herhalde Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı bir açıklama yapacaktır. Ya da biz bu VAR hakemlerini bundan sonraki maçlarda yine VAR hakemi olarak görüyorsak, demek ki bu hakemler haklı olacak. Bu pozisyonlar kırmızı kart olmayacak ama genel futbol kuralları içerisinde bu pozisyonlar kırmızı kart olarak değerlendiriliyor.”

VAR hakemlerinin saha hakemlerini pozisyonunu kenarda izlemek için çağırıp çağırmadığını bilemediklerini anlatan Buruk, “Bununla ilgili belki bir açıklama gelir. Biliyorsunuz sadece Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarının VAR kayıtları açıklandı. Bunun dışında açıklanan kayıt yok. O yüzden hepimiz merak ediyoruz. İki haftadır VAR hakemleri çağırıyor mu, çağırıyorsa neden gitmiyorlar, çağırmıyorsa neden çağırmıyor? Hepsini merak ediyoruz. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Lale (Orta) Hanım bununla ilgili bazı kanallara bilgilendirme yaptı. Bu pozisyonlarla ilgili bir bilgilendirme istiyoruz.” şeklinde görüş belirtti.

”Icardi takım için elinden geleni yapıyor”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Arjantinli futbolcuları Mauro Icardi’nin son haftalarda gol yollarında suskun kalmasıyla ilgili, “Icardi gol atamasa da bence her maç takım için elinden geleni yapıyor. Bugün de önde hareketliydi, rakibe baskı yaptı. Oyun içerisinde kaldı. Santrforluk böyle bir şey, bazen gol atamazsınız. Ben bunu düşüş olarak görmüyorum. Bunun yanında biz takım olarak Icardi’yi ne kadar topla buluşturuyoruz, o da önemli. Ayrıca rakiplerimiz de ona daha fazla önlem alıyor. Hep yanında 1-2 kişi bulunduruyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk, futbolcuları Kazımcan Karataş ve Fredrik Midtsjö hakkındaki soruya, “Kazımcan iyi çalışıyor. Genç ve geleceği olan bir oyuncumuz. Ona güveniyoruz. Bundan sonraki haftalarda ona şans vereceğiz. Fredrik Midtsjö de geldiği takımda hep oynamış bir oyuncu. Bazen dışarda kalmaya çok alışkın bir oyuncu değil, bu da zaman zaman onda zorluk yaratıyor.” cevabını verdi.

“Bundan sonra tempomuzu daha da yükselteceğimizi düşünüyorum”

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, uzun zaman sonra tam kadro olabildiklerini belirterek, tempolarının daha iyi olacağını söyledi.

Okan Buruk, Süper Lig’e verilen araların takımı nasıl etkilediğinin sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Maç temposu başka bir şey. Dünya Kupası arasına çok iyi bir şekilde girdik. Sonrasında aynı performansı yakaladık. Uzun bir aradan sonra ilk kez bu hafta tam takım olarak çalıştık. Midtsjö ve Mertens’in dönmesi bizim için önemliydi. Diğer yandan Zaniolo’yu hazırlıyoruz. Şu anda tam 90 dakikayı görebilecek durumda değil. Bundan sonra tempomuzu daha da yükselteceğimizi düşünüyorum. Mertens’in takıma dönmesi, oyun içinde aldığı rol bizim için önemliydi. Onun dönmesiyle öndeki baskımız yüksek bir şekilde çıktı. Bundan sonraki haftalarda hem fiziksel hem de performans olarak yukarılara çıkacağımıza inanıyorum.”

“Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve isteyeceğiz”

Okan Buruk, ligde yarın yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sarı-lacivertlilerin kaybetmesini istediğini dile getirdi.

Kendi maçlarına odaklandıklarını belirten tecrübeli teknik adam, “Biz kazandıktan sonra rakiplerimizin ne yaptığını çok önemsemiyoruz. Ancak önemli bir karşılaşma. Fenerbahçe kendi sahasında oynuyor. Beşiktaş da alttan gelip üstteki takımları yakalamaya çalışıyor. Onların da iddialı olduğu önemli bir karşılaşma. İnşallah güzel bir maç olur. Temennimiz bu ama bizim için en yakın rakip Fenerbahçe. Onların puan kaybetmesini bekleyeceğiz ve isteyeceğiz.” şeklinde görüş belirtti.

“Herhalde ligde en zor kadro benim elimde”

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, ligdeki en iyi kadronun kendisinde olduğunu, bu durumun bazen avantaj bazen dezavantaj olduğunu söyledi.

İlk 11’inin hemen hemen belli olduğunu dile getiren Buruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Benim kadar az değişiklik, rotasyon yapan yoktur. Kadromuzu hepimiz sayarız. Aşağı yukarı belli bir ilk 11’imiz var. Fiziksel ve psikolojik sıkıntılar olabiliyor. Geçen maç öncesi Torreira’nın bir sıkıntısı vardı. Sonra ona bir izin verdik ve gidip çözdü. Bugün Torreira’yı sahada iyi bir şekilde gördük. Genelde 11’imiz belli ama bazen performansa ve hazır olmaya göre 1-2 kişi değişiyor. Herhalde ligde en zor kadro benim elimde. Bu kadar yıldız oyuncunun olduğu, hepsinin oynamak istediği, girdiğinde hepsinin etki gösterdiği kadro bende. Tabii ki bu benim için bir şans ama ayrıca bir meydan okuma. Bunu yönetmek de önemli. Oyuncularıma çok inanıyor ve güveniyorum. İyi günleri, kötü günleri olacak.”

“Bizi karıştırmak için 50 tane şey çıkıyor”

Okan Buruk, takımı karıştırmak için asılsız iddiaların ortaya atıldığını ileri sürdü.

“Bizi karıştırmak için 50 tane şey çıkıyor.” diyen Buruk, “Buna da bir anlam veremiyorum. Kerem milli takımda, Oliveira bizimle antrenman yapıyor ama kavga ettikleri yazılıyor. Herhalde birbirlerini görüntülü arayıp kavga ettiler. Galatasaray’ın iyi gidişatını bozmak için birçok şey çıkıyor. Ben oyuncularıma güveniyorum. Taraftarımız da bana ve oyuncularıma güveniyor. Onlarla birlikte hedefimiz şampiyonluk. Genel olarak dedikodulara açık bir toplumuz. Bunu seviyoruz. En son iftar yemeği yedik ve orada bile ayrı ayrı masalarda oturduğumuzu yazdılar. Restoranda masalar ayrıydı. Ne yapalım, hepsini üst üste mi koyalım? Çok komik şeyler yaşıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Basında Yusuf Demir ile ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine Buruk, “Yusuf 19 yaşında. Kendisinden beklentimiz çok. Ancak takımımız zorlu bir yarış içinde. Birçok oyuncumuza görev veriyoruz. Yusuf’un şanssızlığı kadroya gireceği ya da oynama fırsatı geldiğinde sakatlanması. En son Konyaspor maçında süre alacaktı ama ayağı ağrıyordu. Bugün de kadromuz çok kalabalıktı. Kendisine yer veremedik ama ona şans vermeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Yusuf’tan beklentimiz var. Onu çok sevip değer veriyorum. Yine şans vereceğiz. Kadro içinde olacak, belki şampiyonluk golünü Yusuf atacak. Yusuf yıldız bir oyuncu. Ona güveniyoruz. En iyi şekilde hazır hale getirip takıma monte edeceğiz.” diye konuştu.

Galatasaray: 2 - Adana Demirspor: 0

 

İşte Galatasaray'ın borcu: 4.6 milyar TL

 

Galatasaray'da Burak Elmas ve Dursun Özbek yönetimi ibra edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)