E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOğuz Bayraktar serbest bırakıldı---

Oğuz Bayraktar serbest bırakıldı

Oğuz Bayraktar serbest bırakıldı
21 Aralık 2013 - 01:26 borsagundem.com

Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen ve aralarında Bakan Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar'ın da bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı

Büyük Rüşvet adıyla 17 Aralık’ta 3 ayrı soruşturmayla ilgili düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 71 kişiden işadamı Reza Zarrab, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Kaan Çağlayan, Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de aralarında bulunduğu 49 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. İşadamı Ali Ağaoğlu’nun da aralarında bulunduğu 22 kişi serbest kaldı. Oğuz Bayraktar’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi ise saat 01.00’de mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Yurt dışına çıkış yasağı konulan şüpheliler, her hafta polis merkezinde imza atacaklar

SAVCILARDA İHTİLAF YOK

Başsavcı Turan Çolakkadı soruşturmayla ilgili gönderdiği yazıda, hukuki muhalefet halinde iki savcının oyunun yeterli olacağını bildirmişti. Verilen bu talimatın soruşturmanın önüne geçtiği iddia edilmiş ve tartışmalar yaşanmıştı. Savcılık sorgularından sonra tüm tutuklanma taleplerinde 3 Cumhuriyet savcısının oybirliği vardı.

TEKBİR GETİREREK SEVİNDİLER

Abdullah Oğuz Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Danışmanı Sadık Soylu, Bakanlık Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Bakan Müşaviri Mehmet Erdal’ın da aralarında bulunduğu 14 şüphelinin bırakılmasına, yakınları adliye önünde tekbir getirerek sevindi. Karanın gerekçesinde, “Delilleri yok etme, karartma ihtimali görünmediği, kaçma şüpheleri bulunmaması, suç vasfının değişmesi ihtimali nedeniyle mağduriyetlerine sebep olmamasından tutuklanma talebinin reddine” denildi.

BİZ HER ŞEYE HAZIRLIKLIYDIK

Abdullah Oğuz Bayraktar adliye çıkışından kısa bir açıklama yaparak, "Adalet başka bir şey yok. Daha bizi temizlemeleri lazım. Onlarda bilmiyor, kimse bilmiyor" dedi. Bayraktar, "Aklamaya çalışıyoruz. İftirada yok ortada. Hiç birşey anlamadık. Allah yardımcımız olsun. Biz her şeye hazırlıklıydık zaten. Bu saaten sonra her şeye hazırdık. Allah hayırlısını veririr" şeklinde konuştu.

ZARRAB'A TUTUKLAMA İSTENDİ

Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan’ın da arasında bulunduğu 21 kişinin ifadelerini Cumhuriyet Savcısı Celal Kara ile soruşturmaya sonradan dahil edilen savcılar Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol aldı. Savcılar oybirliğiyle Reza Zarrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan da dahil 14 kişiyi altın kaçakçılığı, karapara aklama, rüşvet suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye gönderdi. 7 kişi ise savcılık sorgusunun ardından serbest kaldı.

3 AYRI DOSYADA 8 AYRI SUÇLAMA

- TOKİ dosyası: Ağaoğlu ile Oğuz Bayraktar’ın yer aldığı dosyada 23 şüpheli bulunuyor. Soruşturmayı savcılar Mehmet Yüzgeç, Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol yürütüyor.
Suçlamalar: Örgüt kurmak ve yönetmek, örgüt üyeliği, nüfuzu kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, imar kirliliği.
- Fatih dosyası: Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte 27 şüpheli var. Dosyaya savcılar Celal Kara, Ekrem Aydıner ve Mustafa Erol bakıyor.
Suçlamalar: Rüşvet vermek ve almak. Başkan Demir’in kardeşi Sebahattin Demir’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı.
- Kara para dosyası: Reza Zarrab,  Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Süleyman Aslan’ın da bulunduğu dosyada 21 şüpheli var.
Suçlamalar: Altın kaçakçılığı, karapara aklama, rüşvet.

BİLAL'İN B'Sİ GEÇMEDİ

Fatih Belediye Başkanı Demir’in de ifadesinde Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la ilgili bilgi verdiği iddiaları sosyal medyada yer aldı. Mustafa Demir’in avukatı Ramazan Dinç, müvekkilinin ifadesi tamamlandıktan sonra şu bilgileri verdi: “Bilal Erdoğan’la ilgili herhangi bir soru sorulmadı. Başkan da Bilal Erdoğan’ın ‘B’sini dahi söylemedi. Çıkan haberlerin tamamı yalan. Zaten bu haberler özellikle Twitter ve Facebook üzerinden sahte hesaplardan yayınlanıyor. Sorulan sorular arasında da ciddi suçlamalar yok. Soruşturma gizli. Soruları söylemem mümkün değil. Ancak basında çıkan iddiaların hiçbirini kabul etmiyoruz. Bu iddialarla ilgili de soru sorulmadı. Bu tarz çıkan iddialar masumiyet karinesini ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ediyor. Bu konuda her türlü kanuni hakkımız da kullanacağız.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ön yargı21 Aralık 2013 11:34

    yargısız infazı kim yapıyor. Herkesin adil yargılanma hakkı vardır. Yazılard herkesi suçlu kabul eden bir mantık var. Bu ön yargı neden?

  • Vatandas21 Aralık 2013 10:38

    T,C gibi Ulkelerde,Adaletin Kilici(Varsa)Zengini ve arkasi guclu kisileri kesemez.Bu sadece garibana keser,Bu kadar basit gerisi bos

  • doğa21 Aralık 2013 04:01

    artik bu işler adalet bakanlığından izin alınmadan yapılamayacak diye karar çıkmış

  • ÖZ-ÖZ21 Aralık 2013 03:53

    Tutuklanma taleplerinde oy birliği olduğu yazıyor, peki tahliye taleplerinde 2 savcı oyumu vardır acaba?

  • fransız21 Aralık 2013 02:42

    bakan oğlu konuşmuş ama neyle suçlanmış? o bilmiyor. iftira yok.. EEEE niye bu kadar tantana o zaman.. Şuyu vukuundan beterdir diyorlardı da .....

  • hakan277221 Aralık 2013 02:23

    Sarıgülün onca yolszlk dosyaları varken ve CHP den ihrac edilmişken aklandımı ki tekrar CHP ye girdi

  • mehmet ali21 Aralık 2013 02:21

    şimdid de aktık apak olduk diye atar tutarlar bizim kör halkta inanır hiç demez savcılara müdahale için 2 savcı yolla, emniyeti islbaştan değiştir, trt masak gibi kurumlara el at ahhh ahhh zavallı ülkemin zavallı halkı ...

  • HAKAN277221 Aralık 2013 02:21

    Almanya herhalde türkiye değildi.Ne oldu orada deniz feneri.Brada evrak üzerinde tahrifat yapmadılarmı?Sırf mahkum ettirmek için yan be

  • HAKAN277221 Aralık 2013 02:20

    Ya Allah aşkına KK dillendirdi.Deniz fenerinde yolsuzluk yok yapılan iş dernek menfaatıne yapılan işin prosedüre uymamasındandır.

  • HAMDİ21 Aralık 2013 01:58

    DENİZ FENERİne bak,diğer vurgunlar ın sonucunu görürsün.

  • seyfettin21 Aralık 2013 01:52

    pazartesi ekgyo u tavan görebiliriz

  • ismail 21 Aralık 2013 01:41

    çağlayın ogluda bırakırlar

  • ismail 21 Aralık 2013 01:38

    eee böyle olcagı beyliydi bakan oğlu