E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOgün Samast: Korktuğum için konuşmadım---

Ogün Samast: Korktuğum için konuşmadım

Ogün Samast: Korktuğum için konuşmadım
09 Aralık 2014 - 21:05 borsagundem.com

Ogün Samast'ın soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a 7 sayfalık ifade verdiği öğrenildi.

Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast'ın Cuma günü soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Yusuf Hakkı Doğan'a 7 sayfalık ifade verdiği öğrenildi. Cezaevinden savcılığa yazdığı mektup üzerine, "bilgisine başvurulan" sıfatı ile ifadesi alınan Samast'ın 3 saat süren ifadesinde şimdiye kadar korktuğu için konuşmadığını söylediği öğrenildi.

İfadesinde, 17 Ocak 2007 tarihinde "Ogün Bey" adı ile aldığı otobüs biletiyle Trabzon'dan İstanbul'a hareket ettiğini söyleyen Samast'ın, "Yasin bana, 'Direkt vuracaksın, bu şekilde imzamız olacak' dedi. Ayrıca bana bayrak vererek, 'Otobüsle Trabzon'a dönerken seni Samsun'da alacaklar. Eğer burada alınırsan Ramazan Müdür açığa çıkar' dedi. Öğleden sonra otobüse bindim ve İstanbul'a hareket ettim. Yani Samsun'da yakalanacağımı biliyordum, çünkü Yasin söyledi. Benim de kaçmaya niyetim yoktu. Sadece olay yerinde yakalanmak istemiyordum" şeklinde ifade verdiği iddia edildi.

"Akbank'ın kamera görüntülerini beni takip edenler sildi"

İfadesinde, olay günü Agos Gazetesi'nin bulunduğu Halaskargazi Caddesi'ne gittiğini belirten Samast'ın, "Şafak Sokak'ta 2 şahsın beni takip ettiğini ve sürekli olarak benimle hareket ettiklerini gördüm. Ankesörlü telefondan Yasin Hayal'i aradım, 'Abi beni takip edenler var, polis var sanki arkamda' dedim. Yasin de bilmiş ve kendinden emin bir şekilde bana, 'Olabilir, merak etme, onlar bizden' dedi. Bu dediğim takip yeri Akbank'ın yanıdır. Dolayısıyla Akbank'taki görüntülerle aslında bunların tespiti mümkündü. Fakat o zaman kamera görüntüleri silindiği için tespit edilemedi.

Akbank görüntü kayıtlarının, beni takip eden bu 2 kişinin görüntülerinin tespit edilmemesi için silindiğini sanıyorum. Net 2 kişi gördüm. Hatta bunları şu anda bana gösterseniz teşhis ederim. Birisi kısa boylu, kafasında kasket vardı, gri montlu ceket giyiyordu. Diğeri de sakallı, uzun boylu, kafası da keldi. Saçlarının da ön tarafı dökülmüştü" dediği öğrenildi.

Takip olayından sonra internet kafeye giderek 1 saat oyalandığı yönünde ifade verdiği öğrenilen Samast'ın, ilk girişiminde Hrant Dink Akbank'a girdiği için başarılı olamadığını söylediği, bankadan çıkışta da yanına giderek 2-3 el ateş edip cinayeti işlediğini belirttiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)