E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğretmenlere ilave ücret müjdesi---

Öğretmenlere ilave ücret müjdesi

Öğretmenlere ilave ücret müjdesi
06 Ocak 2015 - 07:39 borsagundem.com

Başta meslek dersleri olmak üzere öğretmenlerin 2015'te alacakları ilave ücretler belli oldu

Öğretmenlerin öğrenim durumuna ve branşlarına göre belirlenen oranlar üzerinden ilave ücretler tespit ediliyor. 4 yıl ve daha fazla yüksek öğrenim görenler için oran yüzde 15, 3 ve 2 yıllık yüksek öğrenim görenler için yüzde 10 olarak uygulanıyor. Bu oranlar değişik branşlarda da farklılık gösteriyor.

BRANŞ FARKI VAR

Harita tapu kadastro, inşaat teknolojisi, kimya teknolojisi gibi alanlarda görev yapan öğretmenler için oranlar yüzde 12 ve yüzde 8 olarak uygulanıyor. Bahçecilik, el sanatları, giyim üretim teknolojisi gibi alanlarda görev yapan öğretmenlerde oranlar ise yüzde 9 ve yüzde 6 olarak uygulanıyor. İlave ücret, en yüksek devlet memuru maaşının belirlenen katsayı ve bu oranlarla çarpılması ile bulunuyor. Çıkan miktardan sadece damga vergisi kesintisi yapılabiliyor. Bunun dışında kesinti yapılamıyor.

NASIL HESAPLANIYOR?

Yüzde 15 oranı uygulanacak bir memur için hesaplama yaparsak... 9500 x 0,079308 x yüzde 15 olarak uygulandığında ilave brüt tazminat 113 lira olarak ortaya çıkıyor. Bu ilave ücretleri alabilmek için söz konusu teknik liselerde öğretmen kadrosunda bulunmak gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatansever07 Ocak 2015 01:19

    İnsanları meslekleriyle genelleme yapmıyalım. Maalesef ülkemizde siyasilerin sürekli doldurdukları ve çok dolgun maaşlar alan kurumları var . hangi iş olursa olsun insanlar ayırt edilecekse bu vicdanlı çalışanlar, birde vicdansızlar olarak ayırt edilmeli..

  • MURAT06 Ocak 2015 13:49

    BEN İKİ ÜNİVERSİTE BİTİRDİM YÜKSEK LİSANS YAPTIM POLİS MEMURUYUM 2950 TL MAAŞ ALIYORUM EV ARKADAŞIM ORTA OKUL MEZUNU UZMAN JANDARMA 4150 TL MAAŞ ALIYOR VE 8 -5 ÇALIŞIYOR HAFTA SONU DA TATİL BEN ONUN İKİ KATI ÇALIŞIYORUM NEREDEYSE, MAAŞ FARKINA BAKARMISINIZ

  • Komando06 Ocak 2015 12:27

    Polis memurları en az 2 yıllık yüksek okul mezunudur. Şimdi rezil oldunuz mu? Yetiştirdiğiniz öğrenciler belli. Önce kendinize bir çeki düzen verin. Öğretmenlik mesleğini ticaret kapısı yaptınız. Biraz merhametli olun.

  • mustafa06 Ocak 2015 12:24

    memleketin öğretmeni de boş öğrencisi de tamam düşük te onu hakedebiiyormusun kendine sordun mu hiç

  • rezil ettiniz06 Ocak 2015 10:00

    Ogretmenleri en dusuk memurla ayni maasi alir hale getirdiler yaziklar olsun lise mezunu polis ogretmenden daha fazla aliyor hakkimi helal etmiyorum ytd.