E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD Türkiye için daralma öngördü---

OECD Türkiye için daralma öngördü

OECD Türkiye için daralma öngördü
21 Kasım 2018 - 13:00 borsagundem.com

OECD, Türk ekonomisinin 2019'da daralacağını öngördü, sıkı para politikasının devam etmesini gerektiğini vurguladı

OECD, 2018'in ikinci yarısından itibaren iç talepte keskin düşüşün gözlendiği Türk ekonomisinin 2019 yılında daralacağını tahmin etti. İş dünyası, tüketici ve yatırımcıların güveninin geri kazanılmasının önemine işaret eden OECD, enflasyon hedefine yaklaşılması için sıkı para politikasının devam
etmesi gerektiğini vurguladı.
OECD bugün yayınladığı "Ekomnomik Görünüm 2018" raporunda Türkiye'ye ilişkin de değerlendirme ve tahminlerine yer verdi.
Türkiye'de geçen yıl yüzde 7,4 olan GSYH büyüme oranının bu yıl yüzde 3,3'e gerileyeceğini tahmin eden OECD, 2019 yılında ise yüzde 0,4 daralma gerçekleşmesini beklediğini ifade etti. OECD, 2020'de ise yüzde 2,7 büyüme olamasını beklediğini vurguladı.

OECD'nin Türkiye için değerlendirmesi ise şöyle:

"Yıllarca süren güçlü büyüme ve ciddi dış borçlanmanın ardından kur 2017 ortasından itibmaren istikrarlı şekilde değer kaybetti. Ağustos2018'de yoğunlaşan piyasa baskısı sonrasında bir miktar toparlanma getirse de Türk Lirası'nda yüzde 30 daha değer kaybına yol açtı. Ekonominin, 2018'in ikici yarısından itibaren iç talepte yaşanan keskin düşüşün etkisi ile 2019'da daralacağı öngörülüyor. Yurt içi güven ve talepte kademeli bir toparlanmanın 2020'de toparlanmaya yardım etmesi bekleniyor.İşletmeleri, tüketicilerin ve yatırcımcıların parasal ve mali politikalara güvenlerini geri kazanılması çok önemli olacak. Merkez Bankası bağımsız olmaya devam etmeli ve enflasyon hedefine yaklaşılması için para politikası sıkı olmaya devam etmeli. Bütçe hedefleri gerçekçi
olmalı ve kredibiliteyi sürdürmeli"
OECD, çeyrek dönem genel kamu hesaplarının uluslararası standartlara göre açıklanmasının kredibiliteyi destekleyeceğini belirtirken, Türk ekonomisi için yapılan projeksiyonların Türk şirketlerinin bilançolarında görülen bozulmanın kontrol altına alınacağını varsaydığını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)