E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD küresel büyüme tahminini düşürdü---

OECD küresel büyüme tahminini düşürdü

OECD küresel büyüme tahminini düşürdü
19 Eylül 2019 - 12:16 borsagundem.com

OECD küresel büyüme tahminini yüzde 3.2'den yüzde 2.9'a düşürdü

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) küresel görünüme ilişkin son raporunda giderek artan ticaret anlaşmazlıklarının küresel büyüme ivmesini finansal kriz döneminde görülen seviyelere indirdiği ve hükümetlerin uzun vadeli zarardan kaçınmak için gerekli çabayı göstermediği belirtildi.

Paris merkezli kurum, korumacı politikaların ekonomik güven ve yatırımlar üzerindeki faturasının giderek ağırlaşmasıyla dört ay önceki ekonomik tahminlerinin neredeyse tamamını düşürdü. Finansal piyasalar üzerindeki risklerin artması da kurumun tahminlerini düşürmesinde etkili oldu.

OECD küresel büyüme tahminini yüzde 3.2'den yüzde 2.9'a düşürdü. Türkiye için büyüme beklentisini eksi 2.6'dan yüzde 0.3'e revize etti. Grafikte turuncu sütunlar ilgili ülkenin 2019 yılına ilişkin büyüme tahminindeki değişikliği, gri sütun ise 2020 yılı için büyüme tahminindeki değişiklikleri gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)