E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiOECD: Gelişen ülkelerde büyüme güçleniyor---

OECD: Gelişen ülkelerde büyüme güçleniyor

OECD: Gelişen ülkelerde büyüme güçleniyor
11 Mart 2014 - 13:07 borsagundem.com

OECD, gelişmiş ekonomilerde toparlanmanın devam ettiğini, büyük gelişmekte olan ekonomiler arasında ise resmin daha karışık olduğunu bildirdi

OECD bugün yayınladığı Ara Dönem Ekonomik Değerlendirme raporunda, gelişmekte ve gelişmiş ekonomilerde son dönemde yaşanan gelişmeleri ve uygulanmakta olan politikaların etkinliğini değerlendirdi. Gelişmiş ekonomilere ilişkin işaretlerin çoğunun büyüme hızının güçlenmeye devam ettiğine işaret ettiğini belirten OECD, genişlemeci para politikası ve azalan mali engellerin büyümenin hızlanmasına yardım ettiğini vurguladı.     
 
Gelişmekte olan ekonomilerde ise resmin biraz daha karışık olduğunu belirten OECD, bazı ülkelerde büyümenin güçlü şekilde devam ettiğini, diğer ülkelerin ise kayda değer bir ivme kaybı yaşadıklarını belirtti. Gelişmekte olan ekonomilerin şu anda dünya ekonomisinin yarısından fazlasını oluşturduklarına işaret eden OECD, büyük gelişmekte olan ekonomilerin bir çoğunun eşiğin altında performans göstermeye devam etmelerinin global büyümenin kısa vadede ılımlı seviye kalacağı anlamına gelmesinin muhtemel olduğunu savundu.      
 
Büyümeye yönelik bazı yakın, önemli risklerin azaldığını, bununla birlikte diğer risklerin devam ettiğini ifade eden OECD, yeni risklerin de ortaya çıkmaya başladığını vurguladı.      
Euro Bölgesi ve Japonya'da toparlanmanın tam oturmadığına ve enflasyonun hedefin altında kalmaya devam ettiğine işaret eden OECD, bu bölgelerde para politikası teşviklerinin sürdürülmesi veya artırılması gerekebileceğini ifade etti. Mali konsolidasyonun da sürmesine ihtiyaç olduğunu belirten OECD, ancak birçok olayın mali konsolidasyonun büyüme üzerindeki engelleyici etkisinin ortadan kaldırılması amacıyla, bu yıl geçen yıldan daha yavaş olabileceğini ortaya koyduğunu vurguladı.
 
Yapısal reformları, ekonomilerin çalışmalarının iyileşmesine, büyüme ve istikrarın güçlenmesine güçlü bir katkı yapabileceğini de ifade eden OECD, ancak uzun vadede yapısal reformların uygun makroekonomik politikaların ikamesi olamayacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)