E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖdüllere 'Koç' damgası---

Ödüllere 'Koç' damgası

Ödüllere 'Koç' damgası
10 Nisan 2015 - 04:56 borsagundem.com

Türk Patent Enstitüsü'nün ödül töreninde Patent ligi birinci Arçelik ve ikinci Ford Otosan'ın ödüllerini Mustafa Koç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı

Türk Patent Enstitüsü'nün 4. Türk Patent Ödülleri törenine Koç Grubu damgasını vurdu. Arçelik ve Ford Otosan'ın ödüllerini Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen 4. Türk Patent Ödülleri töreninde özetle şunları söyledi: “Türkiye’nin yıllık yerli patent başvuru sayısı 12 yıl önceki seviyesinin 11 katına çıkarak, 5 binler seviyesine ulaştı. Faydalı model başvurularıyla değerlendirildiğinde yerli buluş sayısı 8 binin üzerine çıktı. 2014’te 40 bini aşan tasarım başvurusuyla Türkiye, en fazla tasarım başvurusu yapan ülkeler sıralamasında Avrupa’da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada yer alıyor.

ÜLKE BİTMİŞ DEMEKTİR

Türkiye’nin seçime gittiği süreçlerde, inşaat sektörüyle ilgili bir kriz ortaya atılıyor. İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. Herhalde çadırda yaşayacak halimiz yok değil mi? Taahhütlerde altyapısı olmayan bir ülkeden bir şey olur mu? Diyorum ki inşaat sektörüyle şu anda sanayiyi at başı götürmemiz lazım. Şimdi İstanbul’daki yeni havalimanı, Boğaz’a üçüncü köprü ve Kanal İstanbul gibi projelerin üzerinde birçok yalan yanlış dezenformasyon haberler... Gazeteler de bunları yayınlıyorlar, ya bunlar bu ülkenin kalkınmasını da istemiyorlar.

KUR DENGEYE OTURDU

İstanbul’daki ulaşım sorunundan rahatsızlıklarını dile getirenler var. Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve üçüncü havalimanı... Bu adımları attık. Ama hazmedemiyorlar. Yani kendi ülkesinde atılan bu güzel adımları hazmedemeyen insanlardan doğrusu ben de rahatsız oluyorum. Bir ara dolar kurunu dillerine dolamışlardı. Türk lirasının aşırı değerlenmesinden bu durumun ihracata darbe vuracağından söz ediyorlardı. Şimdi kur yeni bir dengeye oturdu onu da eleştiriyorlar. Kriz tellalları istediği kadar bağırsın. Bu kervan yürüyor, yürüyecek.”

Ödüllere Koç damgası

Türk Patent Ödülleri Töreni’ne Koç Topluluğu Şirketleri damgasını vurdu. Patent liginin birincisi Arçelik, ikincisi Ford Otosan olurken, ödülleri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldı. Arçelik ayrıca “En çok Uluslararası Patent Başvurusu Yapan Şirket” ödülüne layık görüldü. Patent liginin beşincisi Otokar’ın ödülünü ise, Koç Holding Savunma Sanayi, Diğer Otomotiv ve Bilgi Grubu Başkanı Kudret Önen aldı. (Hürriyet / Ümit Çetin)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)