E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÖdeme yapmazsa Yunanistan'a yardım yok---

Ödeme yapmazsa Yunanistan'a yardım yok

Ödeme yapmazsa Yunanistan'a yardım yok
28 Haziran 2015 - 13:48 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde, 30 Haziran Salı günü ödeme yapılmadığı takdirde Yunanistan'a yardım edilmeyeceğini ifade etti

Euro Grubu toplantısında kreditörler ile ipleri koparan Yunanistan'a bir kötü haber de IMF Başkanı Christine Lagarde'dan geldi.

IMF Başkanı Lagarde BBC'ye verdiği röportajda Yunanistan'ın 30 Haziran'daki 1,7 milyar dolarlık ödemeyi gerçekleştirememesi durumunda, ülkenin yeni bir yardım alamayacağını belirtti.

5 Temmuz'da yapılacak referandumda Yunan halkının kreditörlerin görüşülmeyen tekliflerini değerlendireceğini söyleyen Lagarde, "IMF adına konuşamam zira IMF programı hala devam ediyor. Ancak Avrupa’nın kurtarma programı 30 Haziran'da sona eriyor. Dolayısıyla hukuki açıdan, referandum bu tarihte geçerli olmayan düzenlemelerle ilgili olacak" ifadelerini kullandı.

Lagarde ayrıca, “Referandumdan, Euro Bölgesi'nde kalmak yönünde sonuç çıkması durumunda müzakerelerin yeniden canlanacağını” belirterek, "Eğer euroda kalmaya evet denirse biz de bunun bir parçası olmayı ve ekonominin uzun vadede sürdürülebilir bir yaklaşım ile restorasyonunu isteriz" diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Referandum28 Haziran 2015 18:15

    Çipras 1.sınıf üçkağıtçı yahu. Salı günü 40 katırmı yoksa 40 satırmı diye halka soracak:)

  • mert28 Haziran 2015 17:11

    aynı seneryoyu ilerleyen yıllarda Türkiye bekliyor. cari açık ve özel sektörün borcu hat safhada.. nereye kadar borcu borçla çevireceğiz...

  • Kadir28 Haziran 2015 15:41

    Hangi kafayı yaşıyorsun sen...euro bölgesi olmazsa yunanistan biter...bu güne kadar onları pofpoflayan ve şımartan zaten euro bölgesiydi...

  • aristo28 Haziran 2015 15:26

    yunan halkı da yatırım için verilen paraları yemeseymiş. sanki çok masumlarmış gibi yazmışsın. solcuların sorunu bu yerler yerler sonra da ödemeye gelince aşırı kahrolsun kapitalizm derler. kendi paylarını paylaşmaz, başkasının malı için sosyalizm derler. kendileri zengin olunca da en azılı kapitalist olurlar

  • Sokrates28 Haziran 2015 14:29

    Yunan halkı gerçekleri gördü , artık tek kurtuluş yolu eurodan çıkmak ... Başka çareleri kalmadı. Yalan bitti !!!