E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriOdaş Enerji’den yeni yatırımlar---

Odaş Enerji’den yeni yatırımlar

Odaş Enerji’den yeni yatırımlar
13 Haziran 2016 - 13:31 borsagundem.com

Özal Ailesi'nin yeni işi… Odaş Enerji, Anadolu şehirlerinde biyoyakıt tesisleri kurmak için harekete geçti.

Hissedarları arasında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın kardeşi Korkut Özal ve yeğeni Bahattin Özal'ın da bulunduğu Odaş Enerji, Anadolu şehirlerinde biyoyakıt tesisleri kurmak için harekete geçti.

Yüzde 37.8 hissesi Borsa İstanbul'da İşlem gören Odaş Enerji, halen Şanlıurfa'da 140 MW'lik doğalgaz çevrim santrali işletiyor. Aynı bölgede 3 MW'lik güneş enerjisi santralini geçen yıl devreye almıştı. Trabzon'da 8.2 MVV'lik hidroelektrik santralini de geçen yıl işletmeye alan firmanın yenilenebilir enerji alanındaki yeni atağı tarım ve hayvansal atıklardan elektrik üretimi.

Para dergisinden Erkan Kızılocak'ın kulis haberine göre, Odaş Enerji, Doğu Anadolu'daki biyoyakıt enerji potansiyelini değerlendirmek için 3Y Yatırım adıyla yeni bir firma kurmuş. 3Y'nin açılımı ise 'yenilikçi, yenilenebilir ve yerel' kelimelerinden oluşuyor. Odaş, ilk yatırımına Erzincan'dan başlayacakmış. Firma, tarımsal ve hayvansal atıklardan elektrik üretimi İçin çevreci, öncü ve yeni projeler üzerinde çalışıyormuş. Projeleri aynı zamanda sosyal sorumluluk kapsamında hayata geçirilecekmiş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 9,35
En Yüksek: 9,63
En Düşük: 9,24
Değişim -2,30 %
FK: 2,74
PD / DD: 1,71
İşlem Hacmi 428.569.118
Toplam Adet: 45.667.583
Ağırlıklı Ort.: 9,42
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)