E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖcalan evlenecek mi?---

Öcalan evlenecek mi?

Öcalan evlenecek mi?
30 Ağustos 2013 - 09:43 borsagundem.com

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, çözüm süreci ve Abdullah Öcalan'ın durumuyla ilgili açıklamalar yaptı...

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Çözüm süreci seçimleri rahat geçirme projesi" iddialarına, "Seçime dönük bir manevra değil. 2002'den bu yana süren demokratikleşme adımlarımızın devamı" diye cevap verdi.
Hürriyet'in Ankara Temsilcisi Metehan Demir'e konuşan Ergin, çözüm sürecine ve Öcalan'a ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o sohbetten öne çıkanlar:
SONUÇ GARANTİ DEĞİL
"Bu süreçte sonuç garanti değil. Süreç olmasaydı son 30 yılda yaşananlar 31’inci yılda yaşanacaktı"
BU ÜLKE KAZANIR
"Çözüm süreci netice alırsa, bu ülke kazanır. Biz anlık siyasi girişimlerin sonucunun daha da sıkıntılı olacağını biliyoruz. Çözüm süreci seçime dönük bir manevra değil. Sorun çıkarsa 'Nerede kalmıştık' der devam ederiz."
ÖCALAN EVLENEMEZ
"Bugünden yarına böyle bir şey yok. Uygun görürsek nakledebiliriz, olmaması için bir neden yok. Öcalan'ın yanındaki hükümlüler de değişebilir. Medyadaki iddiaların aksine Öcalan evlenemez. Çünkü boşanmadı."
BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ
"(PKK/KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın gerekli adımlar atılmazsa 1 Eylül’de geri çekilmeyi durduracakları açıklaması) Yaptığımız çalışmanın ciddi bir çalışma olduğunu düşünüyoruz. Medya üzerinden konuşmam. Yola çıkarken konuşulan çerçeve belli. Biz işimize bakıyoruz. Bir polemik içinde olmayacağız. Telaşa da gerek yok."
28 ŞUBAT ZULMÜ
"Evrensel hukukla örtüşmeyen, toplum vicdanında kabul görmeyen, olağanüstü dönemlerde yapılmış tasarruflarda haksızlık ve zulüm sonucunu doğuran uygulamalara çözüm üretmek siyasetin görevidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)