E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıOcak PMI verisi büyüme endişelerini arttırıyor ---

Ocak PMI verisi büyüme endişelerini arttırıyor

Ocak PMI verisi büyüme endişelerini arttırıyor
02 Şubat 2015 - 11:53 borsagundem.com

İmalat sanayi PMI verisi Aralık ayında başlayan gerileme eğilimini Ocak'ta da sürdürdü

İş Yatırım tarafından hazırlanan analiz raporu:

"Ocak PMI Verisi Büyüme Endişelerini Arttırıyor

Ocak ayında imalat sanayi PMI verisi Aralık'ta başlayan gerileme eğilimini sürdürdü ve 49,8 ile Temmuz 2014'ten bu yana ilk kez 50 seviyesinin altına indi (Aralık 51,4). Aylık gerçekleşmenin detayları dört aylık ılımlı artışın ardından Ocak'ta gerileyen yeni sipariş hacminin PMI'daki gerilemede etkili olduğunu gösteriyor. Öte yandan ihracat kontratlarının Temmuz 2013'ten bu yana en sert gerilemeyi kaydetmesi ihracat cephesindeki zayıflamayı doğruluyor.

2015 yılının ilk öncü göstergesi olan PMI verisi iktisadi aktivitede güçlü bir toparlanmaya işaret etmiyor. Ancak, PMI verilerinin özellikle tüketici güveni ve reel sektör güveni ile uyumlu olmadığı dönemlerde öncü gösterge olma niteliğinin zayıfladığı dikkate alındığında büyüme tarafında daha net bir fikir edinmek adına diğer öncü verileri beklemek gerektiğini düşünüyoruz. Şayet zayıflama sinyali diğer öncü göstergeler ile desteklenirse Merkez Bankası üzerindeki faiz indirimi baskısının artacağını düşünüyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)