E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOcak ayından bu yana en düşük vaka sayısı---

Ocak ayından bu yana en düşük vaka sayısı

Ocak ayından bu yana en düşük vaka sayısı
12 Şubat 2020 - 07:43 borsagundem.com

Korona virüs salgınında yeni vaka sayısındaki artış dün, ocak ayından bu yana en yavaş şekilde gerçekleşti. Umut veren gelişmeye rağmen uzmanların endişesi sürüyor


Çin bugün Ocak ayının sonundan bu yana en düşük sayıda yeni korona virüs vakası bildirdi ve ülkenin üst düzey tıbbi danışmanından salgının Nisan ayına kadar bitebileceğine dair bir tahminde bulundu.

Bununla birlikte, uluslararası uzmanlar, anakara Çin'deki ikisi hariç, bin 100'den fazla insanı öldüren grip benzeri virüsün yayılmasından endişe duyuyorlar.

Salgında Çin'in önde gelen tıbbi danışmanı Zhong Nanshan, Salı günü bazı illerde yeni vakaların sayısının düştüğünü ve salgının bu ay zirveye çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

Reuters'e verdiği demeçte, daha önce bir zirveye ilişkin öngörünün erken olduğu ortaya çıkan bir epidemiyolog olan Zhong, “Umarım bu salgın ya da bu olay Nisan gibi bitebilir” dedi.

'KAZANILMASI GEREKEN SAVAŞ'

Dünya Sağlık Örgütü'nün terörle mücadeleyle karşılaştırmasını yineleyen Çin devlet haber ajansı Xinhua, salgının Salı günü geç saatlerde yayınlanan bir makalede “barut dumanı olmayan ancak kazanılması gereken bir savaş” olduğunu söyledi.

Salgında ölü sayısı bin 100'ü aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mzd12 Şubat 2020 08:55

    umarım azalarak devam eder,tam iyileşme 5 ise tam ölüm 1 ,sıkıcı bi gösterge,vaka sayısı kadar recovered ölüm oranıda importante icabında anadınmı...