E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama'dan Rusya'ya sert tepki---

Obama'dan Rusya'ya sert tepki

Obama'dan Rusya'ya sert tepki
01 Mart 2014 - 01:40 borsagundem.com

ABD Başkanı, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Rusya Federasyonu güçlerinin varlığına yönelik haberlerin "derin kaygı yarattığını" bildirdi

ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde Rusya Federasyonu askeri güçlerinin varlığına yönelik haberlerin "derin kaygı yarattığını" belirterek, “ABD, Ukrayna’ya yönelik herhangi bir askeri müdahalenin bedellerinin olacağını teyit etme noktasında uluslararası toplumla birlikte durmaktadır” dedi.

Obama, Beyaz Saray’da Ukrayna ile ilgili sürpriz basın toplantısı düzenledi. 

ABD olarak Ukrayna halkının kendi gelecekleri konusunda kendilerinin karar vermeyi hak ettiğine inandıklarını belirten Obama, Ukrayna'daki gelişmelerle ilgili Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile geçen günlerde yaptığı telefon görüşmesini hatırlattı. 

Obama, “ Ukrayna içlerinde, Rusya Federasyonu tarafından yapılan askeri ilerlemelere yönelik haberlerden derin kaygı duyuyoruz. Rusya’nınUkrayna ile kültürel ve ekonomik bağlar ile Kırım’daki askeri tesisi dahil tarihi ilişkileri bulunuyor. Ancak, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün herhangi bir şekilde ihlali derin istikrarsızlık yaratır ki, bu ne Ukrayna ne Rusya ne de Avrupa’nın çıkarına” dedi . 

Bunun aynı zamanda, Rusya’nın, Ukrayna’nın egemenliği, bağımsızlığı ve sınırlarına saygı duymaya yönelik taahhütlerinin açık ihlali olacağına işaret eden Obama, bunun, daha yeni Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Rusya’nın, dünya genelindeki tüm uluslar tarafından kendisinin kınanmasına davet çıkaracağını kaydetti. 

Obama,  “ABD, Ukrayna’ya yönelik herhangi bir askeri müdahalenin bedellerinin olacağını teyit etme noktasında uluslararası toplumla birlikte durmaktadır” diye konuştu. 

AB'DEN TEPKİ

Almanya, Fransa ve Polonya, Kırım'daki gerginlikten  "derin endişe" duyduklarını bildirerek, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması  gerektiğini vurguladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Fransa Dışişleri  Bakanı Fabius Laurent ve Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, yaptıkları  ortak açıklamada, Kırım Yarımadası'ndaki gerginlikten "derin endişe" duyduklarını  bildirdi.

"Ülkenin doğu kesimindeki gerginliğin azaltılması ve ilgili tüm  taraflar arasında barışçı diyaloğun teşvik edilmesi için her türlü çabanın ortaya  konulması gerektiğine" vurgu yapılan açıklamada,  "Ukrayna'nın egemenliği ve  toprak bütünlüğüne desteğimizi tekrarlıyoruz. Ukrayna'daki tüm aktörlere, bunları  tehlikeye atacak her türlü eylemden kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ABD 01 Mart 2014 21:29

    Irak taki petrol için Irak Nükleer Enerji üretiyor yalanını BUSH söyleyerek işgal etti ve milyonlarca insanın ölümüne sebep oldu. Ulusrararası Toplum nerdeydi ve ne yapabldi ki? Zaten yapamazdı. Obama şimdi Uluslararası Toplumdan bahsediyor. Sen işgal edince iyi

  • respons01 Mart 2014 12:32

    abd yine türkiyeye mecbur kalacak hükümet bu fırsatı kaçırmaz yerini sağlamlaştırır ama rusya ile de dans etmek zorunda bakalım çiftli flört ne kadar tutacak

  • mesaj01 Mart 2014 12:30

    putinin obamaya mesajı açık siz ukraynadan elinizi çekmezseniz bende kırıma el koyarım karadeniz filosunu güçlendirir karadenizi rus gölü yapar enerji işinizi bozarım

  • riskli işler01 Mart 2014 12:27

    putin ayağını denk alsın meydanlarda putini bir dilimize dolarsak 3 ay dayanamaz devrilir

  • flamenco7201 Mart 2014 12:00

    Rusya Çin bloğu ellerindeki Trilyonlarca dolar ABD tahvillerinin bir kısmını satıp altın almaya başlarsa..ABD faizleri fırlar...Borsaları çöker..beklentiler bozulur Altın fiyatı yükselir jeopolitik kaygılarla petrol de yükselir, Rusya İran ihya olur enflasyon patlar...ABD krize geri sarar.. Bence Rusya orada pozisyon aldı...o pozsiyon üzerinden atılan önce sen benim saçımı bırak ben de senin hayalarını" düğümü önce ABD 'nin bırkması ile Rusya insiyatifindeki ortya yakın bir noktada çözülür kanımca..Haa bu arada Bu blok montanlı ABd tahvili satmaya başlarsa ABD faizlerinin 4 lere yaklaştığı bir ortamda da taperinge de bir süre için mecbuuurennn ara verilir kanımca:):)Yani AB ve ABd burada da zemin kaybedecek gibi..

  • birol tuncer01 Mart 2014 08:06

    suriyede inandırıcılığınızı yitirdiniz kimse abd yi iplemiyor-türkiye suriyede kimliğini kaybetti vurulan ucağının iki pilotunun hesabını soramayan aciz bir ülke olduğunuda türkiye burada tesçilledi

  • salim01 Mart 2014 02:46

    Rus işgalini kınıyorum.