E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Obama'dan Kongre'ye işsizlik çağrısı---

​Obama'dan Kongre'ye işsizlik çağrısı

​Obama'dan Kongre'ye işsizlik çağrısı
07 Ocak 2014 - 23:52 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'ye, geçen ay sonunda süresi dolan işsizlik yardımlarının uzatılması için harekete geçme yönünde çağrıda bulundu

ABD'de işsizlere yönelik sigorta programının süresinin 28 Aralık'ta dolması, 1,3 milyon Amerikalı'yı mağdur konuma sokmuştu. Kongre'nin, yardım programını tekrar yürürlüğe koymaması durumunda, bu yılın ilk 6 ayında da 2 milyona yakın Amerikalı'nın daha işsizlik yardımlarından mahrum kalacağı belirtiliyor. 

Beyaz Saray'da, arkasında işsizlik yardımları kesilen bir grup Amerikalı'yı alarak konuyla ilgili açıklama yapan Obama, işsizlik sigortasının süresinin uzatılması yönünde kuvvetli çağrıda bulunarak, bunun Kongre'nin "2014 yılındaki ilk işi olması" gerektiğinin altını çizdi. 

Mağdur durumdaki 1,3 milyon Amerikalı'ya yardımların tekrar başlamasına yönelik tasarı, Kongre'den geçme yolunda Senato'da ilk engeli aştı. Senato, tasarının Genel Kurul'da görüşülmesini oy çokluğuyla kabul etti. 

Açıklamasında, Senato kanadındaki bu gelişmeyi "çok önemli bir adım" olarak niteleyerek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Obama, "Bunu (tasarıyı) gecikme ya da erteleme olmaksızın finiş çizgisinden geçirmeliyiz. Temsilciler Meclisi'nde de oylama yapılmalı" ifadesini kullandı, 

Yardımların tekrar yürürlüğe konulmamasının tüm ülke ekonomisine zarar vereceği uyarısında bulunan Obama, "İşsizlik sigortası için oy kullanmak insanlara yardım eder, istihdam yaratır, karşı oy kullanmak ise bunları yapmaz. Milyonlarca Amerikalı için işsizlik sigortasının süresinin dolmasına müsade etmek yanlış. Kongre doğru olanı yapmalı, iki partili bu planı derhal geçirmeli ve (geçirdiği takdirde) hemen imzalayacağım" diye konuştu. 

Obama, bazı Cumhuriyetçilerce dile getirilen, işsizlik sigortasının uzatılmasının işsizlerin yeni iş aramak için motivasyonlarını azaltacağı şeklindeki görüşlere şiddetle karşı çıkarak, bu yaklaşımların Amerikan halkını küçümsemek anlamına geldiğini vurguladı. Obama, "ABD Başkanı olarak, başkan adayı olarak, senatör olarak, eyalet senatörü olarak çok sayıda kişiyle tanıştım. Tüm bu tanıştıklarım arasında, bir iş sahibi olma onurunu yaşamak yerine işsizlik çekine sahip olmayı tercih eden tek bir Amerikalı hatırlamıyorum" dedi. 

İşsizlik sigortasının birçokları için "hayati bir ekonomik can simidi" olduğunu belirten Obama, "Uzun süredir işsiz olanlar tembel değiller. Nesillerdir rastlanan en kötü ekonomik krizin sonuçlarıyla başa çıkmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)