E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama yardım istedi---

Obama yardım istedi

Obama yardım istedi
25 Şubat 2014 - 07:25 borsagundem.com

ABD Başkanı Obama, işsizlikle mücadele programını hayata geçirme konusunda eyalet valilerinden destek istedi

Dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin başkanı Barack Obama, eyalet valileriyle yaptığı toplantıda ekonomide toparlanma belirtileri görülmeye başlamasına karşın pek çok Amerikalı ailenin yaşam standardında henüz belli bir iyileşme olmadığını söyledi.

Ekonomi ve istihdam yaratma programında dört ana noktaya önem verdiğini belirten Obama, bunların daha fazla iyi ücretli iş sahası yaratmak, daha fazla Amerikalı’ya işe uygun eğitim vermek, yüksek kaliteli eğitime erişim sağlamak ve iyi çalışmanın karşılığını sağlayacak bir ücret ve emeklilik sistemi oluşturmak olduğunu ifade etti.

Obama, bu prensipler çerçevesinde bir kaç hafta önce federal asgari ücreti artırdığını hatırlatarak programın tamamının ancak eyalet yönetimlerinin de destek vermesiyle hayata geçirilebileceğini dile getirdi.

Yönetiminin, ABD Kongresi kadar doğrudan eyaletlerle de çalışmaya istekli olduğunu kaydeden Obama, özellikle enerji, çalışanların verimliliği, inovasyon, araştırma ve iş yapmanın kolaylaştırılması gibi alanlarda önemli işbirliği olanakları bulunduğunu belirtti.

Başkan Obama, eyaletlerin halka yakınlığının ve politik kutuplaşmadan daha az etkilenmiş olmasının somut politikaları uygulamakta avantaj olduğunu sözlerine ekledi.

ABD'de işsizlik yüzde 6,6 seviyesinde seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)