E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama Putin'den kaçtı!---

Obama Putin'den kaçtı!

Obama Putin'den kaçtı!
05 Eylül 2013 - 13:09 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya lideri Vladimir Putin'in arasına beş lider girdi

Suriye krizi konusunda tamamen zıt görüşleri paylaşan Rusya ve ABD liderleri Vladimir Putin ile ABD Başkanı Barack Obama’nın G20 zirvesinde birbirine yakın oturmaması için özel düzenlemeye gidildiği ortaya çıktı.
Protokole göre G20 zirvelerinde hangi ülke liderinin nerede oturacağı, ev sahibi ülkenin dili ve alfabesine göre düzenleniyor. Ancak St. Petersburg’daki zirvede Rusya’nın kullandığı Kiril alfabeyle yola çıkıldığında Putin ile Obama neredeyse yan yana düştüğü ve aralarında sadece Suudi Arabistan Kralı'nın yer aldığı görüldü. Bu yüzden, birbirine yakın oturmaya sıcak bakmayan Obama ile Putin’in masada uzak kalmaları için Rus protokolü tarafından Latin alfabesi tercih edildi.
ERDOĞAN DAHİL BEŞ LİDER
Böylece Obama ile ev sahibi Putin arasında beş koltuk mesafesi olacak. Bu beş koltuğa da Güney Afrika, S. Arabistan, Türkiye, Güney Kore ve İngiltere liderleri oturacak.
G20 KULÜBÜNE KİMLER GİRİYOR?
Arjantin, Avustralya, Brezilya, İngiltere, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Kanada, Çin, Meksika, Türkiye, Rusya, S. Arabistan, ABD, Fransa, Güney Afrika, G. Kore, Japonya ve Avrupa Birliği.
St. Petersburg’daki zirvede Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil ediyor. Zirve TSİ 15.00'te başlayacak.
2014’teki G20 zirvesine Avustralya ev sahipliği yapacak. 2015 yılında ise ev sahibi Türkiye.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)