E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama Irak'a hava saldırısını onayladı---

Obama Irak'a hava saldırısını onayladı

Obama Irak'a hava saldırısını onayladı
08 Ağustos 2014 - 06:28 borsagundem.com

ABD Başkanı, Irak'ta belirlenmiş hedeflere hava saldırısı düzenlenmesine onay verdi

ABD Başkanı Barack Obama, Irak'ta belirlenmiş hedeflere hava saldırısı düzenlenmesine onay verdi. Irak'ta soykırımı önlemek için harekete geçtiklerini söyleyen Obama, IŞİD'in Erbil'e karşı ilerleyişini vurmak için orduya yetki verdiğini açıkladı. Obama, Irak'a kara birliği gönderilmeyeceğini de belirtti.

Irak'ın kuzeyinde IŞİD'in bölgesel Kürt yönetiminin merkezi Erbil'e doğru ilerlemesi sonrası bölgede tansiyon yeniden yükseldi.

Sincar dağlarında korunmasız ve gıdasız kalan yezidilerin durumuyla IŞİD'in yüzlerce genç kızı kaçırdığına yönelik haberlerden sonra Beyaz Saray harekete geçti. Dün ABD medyasında, Irak'ta terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'ne yönelik hava saldırıları düzenleneceğine yönelik haberler yer almıştı.

Sabah saatlerinde açıklama yapan başkan Obama, Irak'ta soykırımı önlemek için harekete geçtiklerini söyledi. Obama, IŞİD'in, ABD personelinin bulunduğu Erbil'e karşı ilerleyişini vurmak için orduya yetki verdiğini açıkladı ancak Irak'a kara birliği gönderilmeyeceğini de belirtti.

ABD, Irak'ın kuzeyinde, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların saldırılarına maruz kalan ıraklılara havadan  yardım malzemesi göndermeye başladı.

ABS medyasında yer alan haberlere göre, Savunma Bakanlığı yetkilileri, Obama yönetiminin, Irak'ın kuzeyinde IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların saldırılarına maruz kalan hristiyanların korunması için Irak'a hava saldırısı düzenlemeyi ve havadan acil yardım stokları atmayı planladığını iddia etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)