E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama gözyaşlarına boğuldu---

Obama gözyaşlarına boğuldu

Obama gözyaşlarına boğuldu
05 Ocak 2016 - 20:03 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'deki silah kontrolüne ilişkin tarihi kararı açıkladı.

Obama ABD'deki silahlı saldırılarda hayatını kaybeden çocuklara ilişkin açıklama yaparken gözyaşlarına boğuldu.

İşte Obama'nın açıklamasından satırbaşları...

Obama'nın hedefinde son yıllarda ülkede artış gösteren silahlı saldırılar vardı. Obama herkese sağduyu çağrısı yaptı ve hayatları korumak için ortak adımlar atılması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı, silahsızlanmaya yönelik sabit mazaretlerin uzun ömürlü olmayacağını belirterek, silahlanma hakkına yönelik bir yasa değişikliğinin desteklenmesi gerekliliğine inandığını söyledi.

Obama, silah satın alan herkesin aynı kurallara uyması gerektiğini belirterek, "Silahlı şiddeti engellemek için yasa değişikliğini destekleyerek farklı yollar bulunabilir" diye konuştu. 

ABD Başkanı Obama, sicil kontrolünün şiddeti önlemekte fark yaratacağının açık olduğunu belirtti.

Açıklamalarında Kongre'yi de hedef alan Obama, "Silah lobisinin kongreyi rehin aldığını ancak ABD'nin rehin tutulamayacağını" söyledi.

Obama, "Kongre'nin silah güvenliği ölçütleri için hâlâ sağduyu ile hareket etmesine ihtiyacımız var, ancak bekleyecek zaman yok" dedi.

ABD Başkanı, 'silah satıcılarının bir sonraki aşamaya geçmeye hazır olduğunu, daha fazla satıcının da bu çabaya destek vermesinin umut edildiğini' de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • munci05 Ocak 2016 23:40

    sen ağlarsın arkandaki beyaz çakalın gururla şişer bi tarafları. zaten sen kukasın, arkandaki beyaz neoconlar ne dese o olur.

  • emin guney05 Ocak 2016 21:47

    Utanmaz adam,kalleş ABD'nin Müslüman katili...

  • murat05 Ocak 2016 21:13

    timsah gözyaşları bunlar.suriyede ırakta filistinde afganistanda ölen çocuklar çocuk değil mi?dünyayı karıştırın on binlerce çocuk ölsün ondan sonra abd be ölen çocuklara ağla...yemedik bu gözyaşlarını obama...

  • tespit05 Ocak 2016 20:35

    kendi halkınız olunca nasıl ağlayıp sızlıyorsunuz, ya suriyede ki katledilen binlerce insan ve çocuklar ne olacak hep sizin yüzünüzden öldü onca insan hala da ölüyor... sizin aç gözlü politikalarınız yüzünden binlerce insan katlediliyor....