E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama Castro ile ne görüştü---

Obama Castro ile ne görüştü

Obama Castro ile ne görüştü
12 Nisan 2015 - 06:52 borsagundem.com

Üst düzey Beyaz Saray yetkilisi Obama'nın Küba'nın teröre sponsor ülkeler listesinde olması konusun a birkaç gün içinde kararını vereceğini söyledi

ABD Başkanı Barack Obama ile Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun görüşmesinde, iki ülke ilişkilerindeki ilerlemenin durum değerlendirmesinin yapıldığı ve Castro’nun Obama’yı Havana’ya davet etmesi gibi bir durumun yaşanmadığı öğrenildi.
Obama ve Castro'nun Panama’daki Amerika Zirvesi’nde bir araya gelmesiyle, yarım yüzyıl sonra ilk kez bir ABD Başkanı ile Küba Devlet Başkanı yüz yüze görüşme gerçekleştirmiş oldu. 
Görüşmeyle ilgili detaylar veren Beyaz Saray’dan üst düzey bir yetkili, Obama ile Castro’nun Washington ve Havana’da büyükelçiliklerin açılması konusunu ele aldığını kaydetti.
Obama’nın bu konuya taahhüdünün sürdüğünü belirttiğini ve ekibine bu konudaki sürüncemedeki konuların bir an önce çözülmesi talimatını verdiğini aktaran yetkili, Obama’nın ABD’li diplomatların Küba’da hareket alanının olabilmesinin önemine de işaret ettiğini bildirdi.
Yetkili, iki liderin ABD Dışişleri Bakanlığının Küba’nın teröre sponsor olan ülkeler listesinden çıkarılmasına yönelik değerlendirmesini ele aldığını belirterek, "Obama, bir sonraki adım olan kurumlar arası incelemenin bitmek üzere olduğunu ve önümüzdeki günlerde konuya yönelik kararını vereceğini Castro’ya söyledi" dedi.
-"Obama’ya Havana daveti gelmedi"-
Obama ve Castro’nun iki ülke ilişkilerinde yeni bir dönem başlatma ve bu konuda farklı bir şeyler yapma yönünde gerçek taahhütte bulunduğunu dile getiren yetkili, görüşmenin samimi bir ortam geçtiğini ve odada gerginlik görülmediğini söyledi.
Yetkili, görüşmede sık sık böylesi bir görüşmenin geçmişte mümkün olamayacağına dikkat çekildiğini kaydetti.
Görüşmede iki ülkedeki kaçaklar konusu da gündeme gelirken, yetkili, Castro’nun ABD’nin Küba’ya yönelik ambargosunun kalkmasını istediğini belirttiğini aktardı.
Yetkili, ayrıca, "Görüşmenin tonunda, iki ülkenin de birbirine bir talepte bulunması gibi bir durum yoktu. İlişkilerdeki ilerlemenin nasıl olduğuna yönelik bir durum değerlendirmesi şeklindeydi" ifadesini kullandı.
Yetkili, görüşmede, Castro’nun Obama’yı Havana’ya davet etmesi gibi bir durumun yaşanmadığını bildirdi. A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)