E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiO ülkede tüketici güveni dibe vurdu---

O ülkede tüketici güveni dibe vurdu

O ülkede tüketici güveni dibe vurdu
20 Mayıs 2019 - 07:03 borsagundem.com

Rusya'da tüketici güven endeksi 62 puana gerileyerek 2016'daki 63 puanlık dip seviyenin de gerisine gitti

Rusya'da tüketici güven endeksi ilk çeyrek sonunda 65 puandan 62'ye geriledi. Böylece bu göstergede bugüne kadarki en düşük seviye kaydedildi. Endeks en son 2016'nın dördüncü çeyreğinde 63 puana inerek dibi görmüştü.

Tüketici güven endeksi üç göstergenin bileşiminden oluşuyor. Yılın ik çeyreğinde mali durumunun düzeleceğini uman vatandaşların oranı 5 puanlık düşüşle yüzde 25'e indi.

Para harcamaya istekli olduğunu beyan edenlerin oranı da yüzde 21'den yüzde 14'e düştü. Boşta harcayabilecek parası olduğunu söyleyenlerin oranı da yüzde 77'den 72'e geriledi.

Endeks aynı zamanda vatandaşların tasarruf eğilimlerini de ölçüyor. Buna göre, daha fazla tasarruf etmeye çalışanların oranı yüzde 62'den 69'a yükseldi. 'Artık daha ucuz ürünler tercih ediyorum' diyenlerin oranı da yüzde 57'ye çıktı.

Vatandaşların daha ucuz ürünlere yöneldiği gerçeği başka verilerle de destekleniyor. Gıda harici perakende ticarette 1 metrekarelik mağaza alanından elde edilen ciro da düşüşe geçti.

Uzmanlar 2022 yılından önce tüketici güveninde artış beklemiyor. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)