E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriO şirket maden raporunu açıkladı! Sadece İngilizcesi olan okuyabildi---

O şirket maden raporunu açıkladı! Sadece İngilizcesi olan okuyabildi

O şirket maden raporunu açıkladı! Sadece İngilizcesi olan okuyabildi
21 Eylül 2022 - 13:25 borsagundem.com

Avod, hazırlattığı bakır madeni raporunu İngilizce olarak yatırımcısıyla paylaştı.

BORSAGUNDEM.COM

Avod Gıda, bağlı iştiraki Avod Altın Madencilik’in sermayesinin yüzde 100’üne sahip bulunuyor. İştirakinin sermayesi ise 200 bin TL.

Bağlı iştirakin Çorum, Boğazkale ilçesinde bakır maden sahası bulunuyor. Aralık 2020’de sondaj planlaması ile RSC isimli firmadan değerlendirme raporu talep ettiğini ve ilgili raporun tamamlandığını duyurdu.

Ancak Türkçe yerine İngilizce hazırlanan rapor tercüme edilmeden yatırımcı ile paylaşıldı. İngilizce bilmeyen yatırımcı ise raporun içeriğini anlayamadı.

Şirket ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada raporlamanın iki ayrı rapordan oluştuğunu hazırlanan Maden Kaynak Teknik Raporunda önceki çalışmalarda belirlenen "potansiyel" kaynağın "belirlenmiş ve potansiyel" olarak teyit edildiğini, dile getirdi.

Avod Gıda, aynı açıklamada kaynağın ekonomik ve mali değerlerinin rapor içerisinde yer aldığını belirtti. Fakat açıklamada bakır kaynağının ekonomik ve mali değerinin ne olduğu hakkında harhangi bir bilgi verilmedi.

Raporun içeriğini incelemek isteyen yatırımcılar ise raporun İngilizce hazırlandığını gördü. İngilizcesi olmayan yatırımcılar söz konusu bakır kaynağın ekonomik ve mali değeri hakkındaki bilgiye ulaşamadı.

VİOP'ta açılış seansı uygulaması 23 Eylül'de devreye alınacak

 

SPK, AVOD'un bedelli başvurusunu onayladı

 

Günün önemli şirket haberleri 21/09/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,39
En Yüksek: 3,40
En Düşük: 3,33
Değişim 2,11 %
FK: 11,47
PD / DD: 1,98
İşlem Hacmi 9.039.149
Toplam Adet: 2.691.007
Ağırlıklı Ort.: 3,39
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • acacu21 Eylül 2022 22:23

    İngilizce bilsen ne olacak, raporu açtım 100 küsür sayfa. 3 satırda özetlenecek bilgiyi bulmak için 100 sayfa rapor mu okuyacağız? Alt tarafı şu kadar bakır, bu kadar altın bulduk, tahmini değeri de bu kadar dolardır yazacaklar, dalga geçer gibi sadece raporu koymuşlar.

  • yurtsever21 Eylül 2022 15:23

    valla helal olsun objektifmişsiniz ,teşekkür ederim ha böyle olun canımı yiyin ,birde size zahmet ingilizce bileniniz varsa şu raporun faydalımı yoksa tırışkadanmı olduğunu açıklasın ,tekrar teşekkür ederim

  • yurtsever21 Eylül 2022 15:09

    borsa gündemi bunlar şikayet etmişti ,şirkete o yüzden gıcıklar ,yoksa ingilizce elbette biliyorlar ve şirketin haberi aslında olumlu birazda onun için açıklama yapmıyor borsa gündem anlayacağınız kuyruk acısı var ,ya borsa gündem geçmişte yediğin hurmalar şimdi tırmalar bunuda yayınla da aferin diyeyim size objektif olduğunuzu anlıyalım 

  • vatandaş21 Eylül 2022 14:51

    allah belalarını versin bu sanki ingiliz şirketi

  • Ömer f.21 Eylül 2022 14:42

    Kardes bize borsayi ogreten site burasi . boyle acziyet mi olur vatandas okuyamasin tamam da . pekii ya siz ? Yani haber kismi icerigi degil mi kapin siz niye okumadiniz ?

  • Murat sevinç21 Eylül 2022 14:21

    Ayipya borsa gündem in de ingilizce bileni yokmu