E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO şirket 1.7 milyar sterlin değerle Londra borsasına geliyor---

O şirket 1.7 milyar sterlin değerle Londra borsasına geliyor

O şirket 1.7 milyar sterlin değerle Londra borsasına geliyor
04 Eylül 2018 - 10:15 borsagundem.com

ABD ve İngiltere’nin yanı sıra Almanya ve Hollanda’da faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik kredi sağlayan Fintech girişimi Funding Circle, Londra Borsası üzerinden halka arz gerçekleştirecek

KOBİ’lere yönelik kredi sağlayan fintech girişimi Funding Circle, Londra Borsası üzerinden yapacağı 1.65 milyar sterlinlik halka arz ile 300 milyon sterlin sermaye artımı hedeflediğini açıkladı. Fintechistanbul’da yer alan habere göre, halka arz sürecini başlatmak için danışmanlık görüşmeleri yapan Funding Circle, yılın ilk aylarında mevcut yatırımcıların ağzından 2 milyar dolarlık değerlemeye ulaşabilecek bir halka arzdan bahsetmişti. Halka arz süreci hakkında konuşan ise ASOS ve Zalando gibi şirketlerde yatırımı bulunan Anders Holch Povlsen’in özel holding şirketi Heartland oldu.

8 YIL ÖNCE KURULDU

The Bank of New York Mellon Corporation’a ait varlık yönetim şirketi Alcentra da yakın dönemde Funding Circle platformu üzerinden ABD’deki küçük ve orta ölçekli işletmelere bir milyar dolarlık kredi sağlayacağını açıklamıştı. 2010 yılında kurulan Funding Circle, ABD ve İngiltere’nin yanı sıra Almanya ve Hollanda’da faaliyet gösteriyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, FinTech girişimi bugüne kadar toplamda 80 bini aşkın yatırımcıyı, 50 binden fazla KOBİ ile buluşturdu. Platform üzerinden işlenen kredilerin toplam hacmi 5 milyar sterlini geçerken, bunun 1 milyar sterlinlik kısmı sadece 2018’in ilk yarısında gerçekleşti. Tescilli kredi modellemelerinin yanı sıra veri analitiğinden faydalanan Funding Circle, kredi almak isteyen işletmelere dakikalar mertebesinde başvuru yapabilme olanağı tanıyor. KOBİ’ler genellikle 24 saat içinde kredilerini kullanabiliyor. Şirketin yıllık geliri, 2017 sonu itibarıyla 94.5 milyon sterlin olarak açıklanmıştı. Bu yılın ilk yarısında ise Funding Circle 63 milyon sterlin ciro yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)