E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO şimdi Başkan! Nazlıaka'nın CHP'ye dönüşü muhteşem oldu---

O şimdi Başkan! Nazlıaka'nın CHP'ye dönüşü muhteşem oldu

O şimdi Başkan! Nazlıaka'nın CHP'ye dönüşü muhteşem oldu
09 Ağustos 2020 - 23:31 borsagundem.com

2016 yılında partiden ihraç edildikten sonra geçen yıl Eylül ayında affedilen Aylin Nazlıaka, henüz bir yıl olmadan CHP Kadın Kolları Başkanlığı'na seçildi

Bilkent Odeon'da gerçekleşen CHP 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından sayıma geçildi.

Divan Başkanı Gökçe Gökçen'in açıkladığı sonuçlara göre, 514 geçerli oydan 308'ini alan Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları Genel Başkanı oldu. Diğer aday Fatma Köse ise 206 oyda kaldı.

Sonuçlar belli olduktan sonra Nazlıaka, teşekkür konuşması yaptı.

Eylül ayındaki PM'de affedilmişti

Nazlıaka, CHP’li bir milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini indirdiğine ilişkin iddiaların kaynağı olduğu gerekçesiyle 2016 yılında partiden ihraç edilmişti. 2 kez affedilmesi gündeme gelmesine rağmen, Nazlıaka’nın dönüşü PM üyelerinin oylarıyla reddedilmişti. 16 Eylül'deki PM toplantısında affı üçüncü kez gündemde yer aldı. Oylamada 22 üye Nazlıaka’nın dönmesine karşı çıktı. Nazlıaka, 29 üyenin oylarıyla 3.5 yıl sonra partiye döndü.

KAFTANCIOĞLU TARTIŞMASI

Nazlıaka'nın ardından ikinci olan Fatma Köse, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu Nazlıka adına delegelere baskı yapmakla suçladı. Kadın iradesinin yok sayıldığı bir kongreye tanıklık ettiğini belirten Fatma Köse, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine atıfta bulunarak şöyle konuştu:

"İlk defa kadın iradesinin yok sayıldığı bir seçime tanıklık ediyorum. Genel Başkan'ın şöyle bir sözü var; 'Halkın iradesine hiç kimse ipotek koyamaz.' Ben de buradan diyorum ki delegenin iradesine hiç kimse ipotek koyamaz. İstanbul İl Başkanı, bu partide kadın gücünden, emekten bahsetti. Dört gündür tüm illeri arayarak il başkanlarını devreye koyarak delegeleri arayıp delegenin iradesine ipotek koymak ne kadar doğru? Size bunu sormak istiyorum. Burada kadın kurultayını yapıyoruz, kavga etmek için burada değiliz. Bu kurultay, kadınları ikiye, üçe, dörde böldü. Ben İstanbul İl Başkanı'nın buraya çıkıp, 'Değerli delegeler, kendi iradenizle iradenizi kullanın' demesini beklerdim. Delegenin iradesine ipotek koymasını beklemezdim. Kadın örgütü bu oyunlara gelmesin. Yarın siz yoldaşınızı satarsanız yarın bir gün sizi de satarlar. Bizi tanımıyor olabilirsiniz, neyin hesaplaşması anlamıyorum. Yoldaşını yolda bırakanlar yolda kalmaya mahkumdurlar, bunu böyle bilmenizi istiyorum."

'CHP'Yİ YÜKSELTMEK İÇİN SİYASET YAPAR'

Köse'nin ardından kürsüye gelen Aylin Nazlıaka ise bugüne kadar verdiği emekler için Fatma Köse'ye teşekkür etti. Nazlıaka, Kaftancıoğlu'nu savunarak, "Benim tanıdığım İl Başkanımız, birilerini bir yere taşımak için değil, CHP'yi yükseltmek için siyaset yapar. Umut biziz, ülkemizin, CHP'nin cesur devrimci kadınlarına ihtiyacı var. Erkek egemen sömürü düzenini biz kadınlar yıkabiliriz, buna inandığım için adayım. Türkiye'de şiddetin her türlü şekline kadınlar maruz kalıyor. Bu ülkede her kadın ekonomik şiddet görüyor, psikolojik şiddet görüyor, bunların her biri ile mücadele etmek için adayım" diye konuştu.

'İLK İCRAATIMIZ, İSTANBUL SÖZLEŞMESİ OLACAK'

Nazlıaka, "Biz, Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak örgütlenmemizi öyle yapacağız ki çıtayı öyle yukarı çekeceğiz ki bütün dünya gözlerini çevirip buraya bakacak. İlk icraatımız İstanbul Sözleşmesi'yle ilgili olarak, kaldırılmasına yönelik olarak katil ve katil sevenlerle mücadele olacak" ifadelerini kullandı.

CHP, partiden ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın af talebini kabul etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tolga10 Ağustos 2020 13:47

    istanbul sözleşmesının asıl amacı ana vee babanın çocuk uzerında olan etkısını kırıp hapcı esrarkeş  ahlakı degerlerden yoıksun bir sesıl yetişmesını saglaglamak tır .kadına verılen bir kaç göstermelık hak aile kurumunu çökertmek içindir

  • Oktay10 Ağustos 2020 12:50

    Boş işler.esek kaybet ,eşek bul

  • K210 Ağustos 2020 11:41

    CHP DE DEMOKRASİ VAR OLMASYDI BU SEÇİMDE KAZANAN BAŞKASI OLURDU........SADECE SEÇMEN İKTİDAR PARTİSİNE KANDIK ÇA KANIYOR......CEBİNDE Kİ PARAYA BAKACAKSAN AKP Yİ SANDIĞA GÖMÜP KURTULACAKSIN.........YOKSA ADAMLAR CAHİL VE BİAT EDEN NESİL YETİŞTİRMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPACAKTIR......SARAYDA YAŞAYIP MASRAFINI BİZDEN ALACAK BEN FATURA ÖDERKEN ONUN FATURASINI DEVLET ÖDEYECEK YOK ÖYLE ŞEY ....AHMET NECDET SEZER LER LAZIM BU MEMLEKETE......DEVRİM YARATACAK GENÇLİĞE DÜRÜSTLÜKTE ÇALIŞKANLIKTA  LİDER OLACAK SİYASETÇİ LAZIM BU MEMLEKE (TOPRAĞA BASARKEN GALOŞ GİYEN SİYASETÇİ DEĞİL)

  • Nedim10 Ağustos 2020 16:29

    Ya ne demezsin?  Chp de yapan  değil yıkan, yakan terör destekçisi, darbe destekçisi  her yapılanı kötüleme!  Her ne olursa olsun bozgunculuk, işten çıkarma, fırsatçılığa övgü hiç yok değil mi?  Pardon  tam olarak ta  chp budur!  Çalışkan nesil de İmamoğlundan belli zaten  temel atmama ve tatil ile bilinen ve tanınan bir zerzevat!  Bu durumda katmerli cahiller sürüsü sizler oluyorsunuz. Yalan ve iftiralarınızı da sayarsak yatacak yeriniz yok.

  • BİR DOST10 Ağustos 2020 14:04

    Seçilmeyen seçilseydi demokrasi olmuyordu öyle mi blader :)) Bu kafa yapınıza bayılıyorum sizin, kemal efendinin peşinden koşanlardan da farklı bir kafa beklenmez zaten. Sen önce kemal efendinin yalan-iftira ederek cebinden ödenen paralara hakim ol, sonra ülke işlerinde harcanan paralara karış. Size yaptığı-yapmadığı icraatlerden dolayı hala borcunu ödediğimiz bir zat lazım senin de dediğin gibi. 

  • baturayersin10 Ağustos 2020 11:36

    chp bir cacık olmaz 

  • Mucise Reis ;)10 Ağustos 2020 10:46

    İnsanlar, o bu partiye bakmıyor. markete gidince cebindeki paraya bakıyor. "Alıyorsa kralsın, alamıyorsa kötü kralsın". olay bitti. Tarih böyle yazar. ister camiye git, ister kliseye fark etmez. Tarih böyle.

  • TAMİZ KARTALGÖZ10 Ağustos 2020 10:30

    chp kaynayan süt kazanı gibi  sürekli kaynıyor hiç de ateş sönmüyor.kendileri çalıp kendileri oynuyorlar .

  • twi@stanbulMehmet110 Ağustos 2020 08:54

    öngörüm bu kadının yıldızı parlayabilir gibi.

  • YAVUZ SULTAN SELİM10 Ağustos 2020 08:46

    Eyyyyy cehape daha kendi içinde demokrasiyi düzeni inşa edememişsin gerisini demeyeceğim ...

  • bu da burada dursun...10 Ağustos 2020 08:25

    CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, oy çokluğu ile kesin ihracına karar vermişti.

  • FİNANSŞÖR10 Ağustos 2020 10:31

    Bunların ATATÜRK cülüğü yalan dolan, hep kendilerine bir köprü olark kullanmışlardır.aslında hiç sevmezler de.ben de onları sevmem.

  • Berber Bekri10 Ağustos 2020 05:25

    Niye atıyorsun ? Atıyon niye alıyorsun ? Hadi aldın başkanlık ne ? Ülke de siyaset bu kadar kısır yeni isimlere yer yok her parti kendi yeri için ekip kulis kumpas fırıldak delege avı kaydırmaca kuydurmaca bataklık siyaseti

  • DOĞRU10 Ağustos 2020 09:12

    bütün partiler aynı...

  • Akbük10 Ağustos 2020 02:22

    Memleketin menfaatine hiç bir faydası olmayan Parti görünümünde fitne partisi siyasi ayağı olmyan ve Alman derneklerinden nemalanan bir parti teröristleri hapisanede görüşmeye Giden hastanede cenazede teröristleri yanlarında bulunan fetöyla kandille iş birliği yapan papazlara hiristiyanlara şirin görünen Türkiye düşmanlarına kucak açan Atatürk’ün ismi altında yuvalanan Şer partisi Allah sizi ıslah eylesin olmıcaksanız zelil ve hüsrana uğrayın

  • Nedim10 Ağustos 2020 16:34

    Soytarı cafcaflı isim kullanıp kendini mi gizliyorsun?  Yavuz yaşasa idi  seni  ....den tavana asardı!  Arkadaş doğru söylüyor.  Chp ye girdiğin zaman yılan çiyan vampir büyücü her çeşit hilkat garibesinin  yaşadığı  Drakula nın şatosu gibi bir yer.

  • YAVUZ SULTAN SELİM10 Ağustos 2020 08:50

    Berber burda gördüğüm tek ZAVALLI sensin o at gözlüklerini çıkartınız artık gözünüzden beyninizi örümcek yuvası olarak kullanmaktan da vazgeçin,  herkes sizin gibi işine gelmeyeni kapatarak çözüm bulmuyor....

  • Berber Bekri10 Ağustos 2020 05:27

    AKbuk bu attıklarının biri doğru olsa kapatırlar onlar senin gibiler inansın diye boşa sallıyor sende inanıyorsun zavallı

  • Sdk10 Ağustos 2020 00:07

    CHP aynı hdp oldu... Atatürk'ü çöpe atanlar başkan oldular... Atatürk'çüler Tayyiple uğraşırken dostları PKK olanlar partiyi ele geçirdi... Malesef attık CHP'de Atatürk'çüler tuvalet dibinde koltuk bulabiliyor...

  • Ali10 Ağustos 2020 00:06

    Vay bee. Atatürk e laf çak mükafatlandırıl. Her yerde bu böyle yazıklar olsun.

  • 15 yıllık tecrübe 09 Ağustos 2020 23:55

    Chp pişmanlıktır.

  • 18 yıllık tecrübe10 Ağustos 2020 08:42

    akp ve chp pişmanlıktır

  • Cem09 Ağustos 2020 23:42

    Chp ne bok yiyeceğini şaşırdı