E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizO seviyenin üzerinde kapanışlarda endekste stres azalır---

O seviyenin üzerinde kapanışlarda endekste stres azalır

O seviyenin üzerinde kapanışlarda endekste stres azalır
11 Ekim 2019 - 09:08 borsagundem.com

"Endekste stresin azalması içinse 100.850 üzerinde kapanışlara ihtiyaç var"

"ABD Başkanı Trump’ın Türkiye ile ilgili attığı twettler kafa karışıklığı yaratmaya devam ediyor. Barış Pınarı Harekâtı devam ederken, operasyon ile ilgili gelişmeler ve ABD – Türkiye ilişkilerinin seyri TL varlıklardaki fiyatlamalar ve volatilite üzerinde belirleyici olacaktır.

ABD – Çin arasında ticaret görüşmeleri dün başlarken görüşmelerin olumlu seyrettiğine ilişkin haber akışları küresel risk iştahını destekliyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta

• 17:00 ABD – Michigan Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne başlangıç

ABD – Çin arasında dün başlayan ticaret müzakerelerinin bugün de devam etmesi bekleniyor. Trump, görüşmelerin iyi gittiğine yönelik bir değerlendirmede bulunurken görüşmelere ilişkin iyimser beklentilerle küresel piyasalar alıcılı bir seyir izledi. BIST-100 Endeksi’nde satış baskısı dün de devam ederken endeks günü %0,87’lik bir düşüşle 98.780 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,84 – 5,85 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,85'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Mayıs ayından beri devam eden yükseliş trendinin altında ikinci kapanışını yapan BIST 100’de bugün 100.850 altında kapanış gerçekleşecek olursa haftalık kapanış da bu trendin altında gerçekleşmiş olacak ve negatif görünümü artıracak. Dün de bahsettiğimiz gibi orta vadede iyimserliğimizi koruyor olsak da kısa vadede operasyona yönelik özellikle ABD’den gelecek açıklamalar volatilite oluşturmaya devam edebilir. Bu nedenle bu trend altında kalıcılık sağlanacak olursa riskleri sınırlandırmakta fayda olacaktır. 100 bin altında dünkü kapanışın da bulunduğu 98.800 ara destek olmakla birlikte 97.300’e kadar önemli bir destek bulunmuyor. Stresin azalması içinse 100.850 üzerinde kapanışlara ihtiyaç var." 

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)