E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO seviye aşağı kırılırsa satış baskısı artabilir---

O seviye aşağı kırılırsa satış baskısı artabilir

O seviye aşağı kırılırsa satış baskısı artabilir
15 Haziran 2021 - 09:38 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende borsada güne yatay açılış bekleniyor.

Küresel piyasalarda karışık ancak pozitif havanın devamı var. Fed toplantısı öncesi dünü rekorla kapatan ABD endeksleri bu sabah vadeli işlemlerde pozitif olmaya devam ediyor. Asya’da Nikkei’de %1’lik yükseliş varken, Şangay’da ise Biden'ın G7 ve NATO zirvelerinde Çin için verdiği mesajla %0,8’lik düşüş var.

Global piyasalarda bu sabah? Karışık

NATO Zirvesi bildirisinde Çin’in artan askeri hırslarının küresel düzeni tehdit ettiği vurgulandı. Bildiride Çin’in Rusya ile sıkılaşan askeri işbirlikleri ve nükleer silah cephanesindeki artışa dikkat çekildi. 18 ay önceki NATO Zirvesi bildirisinde Çin’den yarattığı “fırsatlar ve zorluklar” kapsamında nötr bir dille bahsedilmişti. NATO Zirvesi’nin geride kalmasıyla gözler yarın Cenevre’de gerçekleştirilecek Biden-Putin zirvesine çevrildi.

Biden-Erdoğan görüşmesinden ilişkilerin iyiye gitmesi için çalışmaların devam edeceği ve iki ülke arasında çözülemeyecek bir mesele olmadığı söylemi ortaya çıktı. ABD Başkanı Biden, Erdoğan ile çok iyi bir toplantı gerçekleştirdiklerini, ekiplerinin çalışacağını söylerken Erdoğan, son derece yararlı ve samimi bir görüşme olmadığını söyledi. Türkiye'nin Rus S-400 konusundaki duruşunun değişmediğini söyleyen Erdoğan, Afganistan ile ilgili olarak ise, "Türkiye olarak eğer Afganistan'dan çıkmamız istenmiyorsa, özellikle belirli bir desteğin verilmesi isteniyorsa diplomatik, mali konularda ABD'nin vereceği destek önem arz ediyor. Bir diğer konu yine Afganistan'da biz Pakistan'ı da Macaristan'ı da yanımıza alma düşüncemizi kendilerine söyledik. Şu an itibariyle bir mutabakat söz konusu. Bir sıkıntı söz konusu değil" dedi.

Aşılamada en son SGK’ya kayıtlı tüm çalışanlar aşılamaya dahil edildi. Bunu da ekonominin açılması ve turizm açısından pozitif buluyoruz.

Türkiye 5 yıllık CDS’leri 4 puanlık artışla 375’e yükseldi.

USD/TL’de yeniden 8,45 üzerine yükseliş görüyoruz. Biden-Erdoğan görüşmesi öncesinde olumlu beklentilerin satın alınmasıyla 8,28’e kadar gerileyen kurda Erdoğan’ın S-400 konusundaki açıklamaları sonrasında bu sabah 8,48 test edildi. 8,45’in üzerine yerleşmede TL’de değer kaybının devamını görebiliriz. Yukarda 8,51 TL için bugün kritik seviye olarak izlenebilir.

Borsada yatay açılış beklerken 1440-1470 aralığını ve kırılımının izlenmesini öneriyoruz. 1440 üzerinde kaldığı sürece yükseliş eğiliminin devamını beklediğimizden stop-loss seviyemizi 1440 olarak belirlemeye devam ediyoruz. 1440’ın aşağı kırılması halinde ise satış baskısı artacağından pozisyonlar azaltılabilir.

Günün önemli şirket haberleri 14/06/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)